Leclerc-t állítólag megkereste a Red Bull, de ő a Ferrarival akar nyerni

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Charles Leclerc, Ferrari, Sergio Pérez, Red Bull
IMOLA, ITALY - APRIL 18: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF21 leads Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Charles Leclerc 2026-ig szerződést hosszabbít a Ferrarival. A monacói pilóta az elmúlt években mutatott gyenge teljesítmény ellenére továbbra is bízik a maranellóiak projektjében, olyannyira, hogy állítólag a Red Bull ajánlatát is visszautasította.

Charles Leclerc első idénye a Ferrari színeiben kifejezetten biztatóan alakult, hiszen a monacói pilóta 2019-ben hét pole pozíciót és két futamgyőzelmet szerzett. A felek annyira elégedettek voltak egymással, hogy még annak az évnek a végén egy 2024-ig szóló szerződést írtak alá, ami egyúttal történelminek is számított, hiszen az F1-ben addig senkivel nem kötöttek olyan megállapodást, ami az aláírás időpontjához képest öt évvel később jár le.

Leclerc jól kezdett a Ferrarival, 2019-ben többek között Monzában is nyert Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A történet azonban innentől kezdve negatív fordulatot vett: a Ferrariról nem sokkal később kiderült, hogy valószínűleg nem volt szabályos a motorja, az új erőforrás pedig kifejezetten gyengére sikeredett. Leclerc csupán két dobogós helyezést gyűjtött be, a maranellóiak pedig az elmúlt 40 év legrosszabb idényét produkálták. Az idei évre javult a helyzet, de a vb-címre még mindig nincs esély.

Mindezek ellenére úgy tűnik, Leclerc továbbra is bízik a projektben, és szerződését már most meghosszabbítaná.

Erről áprilisban már ő maga is nyilatkozott, most pedig a Ferrarival kapcsolatban általában jól értesült Leo Turrini úgy tudja, hogy a felek ismét hosszabbítanának, ezúttal 2026-ig. Persze mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hamarosan bejelentésre lehet számítani, hiszen rengeteg idejük van arra, hogy a részletekben megállapodjanak, mindenesetre a 23 éves versenyző állítólag továbbra is elkötelezett az istálló mellett.

Olyannyira, hogy Turrini információi szerint az egyik jelenlegi élcsapat ajánlatára is nemet mondott. Az olasz újságíró a Resto del Carlino hasábjain leírta, hogy a Red Bull tavasszal megkereste Leclerc-t, ám a Ferrari versenyzője „szívélyesen visszautasította” az energiaitalos istállót. Azt nem részletezte, hogy az energiaitalosok mikor, illetve milyen feltételekkel igazolták volna le a monacói pilótát, de

vélhetően már 2022-re is szívesen ülést adtak volna neki.

Turrini szerint ugyanakkor Leclerc a Ferrarival akar világbajnok lenni, amire jövőre akár esélye is lehet. A következő szezonban ugyanis forradalmi szabályok jönnek, vagyis technikai szempontból az autó jelentősen megváltozik, így könnyen lehet, hogy az erősorrend is átalakul. A maranellóiak 2007 óta várnak egyéni, és 2008 óta konstruktőri győzelemre.

Leclerc szinte biztosan Sergio Pérez helyére mehetett volna a Red Bullhoz Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Leclerc 2016-ban lett a Ferrari akadémistája, de kapcsolata a vörösökkel valójában sokkal régebbre nyúlik vissza, így ebből a szempontból nem meglepő, hogy nevelőalakulatával akar felérni a csúcsra. Ez pedig a maranellóiak számára is történelmi lenne, hiszen a monacói pilóta az első, aki az akadémiáról érkezve eljutott a nagycsapatig.