Norris: Nem akartam úgy járni, mint Verstappen és Hamilton

Forma-1, Olasz Nagydíj, McLaren, Lando Norris, Daniel Ricciardo, Mercedes
AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 12: Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, leads Lando Norris, McLaren MCL35M during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Sunday September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Érdemben nem támadta csapattársát, Daniel Ricciardót a monzai győzelemért Lando Norris, majd a leintés után is feltűnően boldog volt. Felidézte, hogy mi járt a fejében.

Pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Lando Norris a múlt hétvégén megrendezett Olasz Nagydíjon szerzett 2. helyével, viszont csak egy kis lépésre volt első futamgyőzelmétől, de azt csapattársa, Daniel Ricciardo zsebelte be.

Ricciardo győzött, Norris beérte a 2. hellyel Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images/Mark Sutton

A brit versenyző a versenyt megszakító biztonsági autós fázis után szorosan az ausztrál mögött haladt, akadtak olyan időszakok is, amikor gyorsabbnak tűnt nála, és burkolt rádióüzeneteket is küldött arra célozgatva, hogy esetleg csapatutasítás révén neki kellene az élre állnia.

A McLarennél nem értettek egyet vele, megüzenték neki, hogy jó helyen van a 2. pozícióban, és Norris végül letett arról, hogy támadja a csapattársát, akit a monzai sikerei ellenére is 132-83 pont arányban maga mögé utasít az egyéni világbajnokságban. A fiatal tehetség a leintés után sem volt elégedetlen, boldogan ünnepelte a saját és a csapat sikerét is.

Felmerült, hogy miért nem küzdött agresszívabban a saját győzelméért, erre Norris felidézte, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton pont mögötte haladva ütközött össze, és a kulcspillanatokban úgy érezte, neki ezt el kell kerülnie.

„Az [újraindítás] utáni első körben egy kicsit közel kerültem, és nem tudom miért, de bevillant Max és Lewis balesete, hiszen jól láttam a visszapillantó tükrömben – mondta. – Úgyhogy, amikor úgy gondoltam, talán megpróbálom, ez felvillant a fejemben, és azt gondoltam, ’nem, ez nem a legbölcsebb döntés!’”

A monzai a McLaren első kettős győzelme a 2010-es szezon óta Forrás: AFP/Miguel Medina

„Akármennyire is szerettem volna a győzelemért küzdeni, a kettős győzelemmel is ugyanolyan boldog vagyok – árulta el. – Bizonyos szempontból azt érzem, hogy [a csapat] győzelme prioritást érdemel a saját érzéseimmel szemben. Még nagyon sok évig itt akarok lenni, remélem, így lesz, különösen a McLarennel és úgy érzem, lesznek még lehetőségeim, hogy ráhajtsak a győzelemre. Abban a pillanatban viszont elégedett voltam azzal, hogy ott maradtam, ahol vagyok.”