Ha most nem tudjuk meg, hogy van Michael Schumacher, talán sohasem fogjuk

Forma-1, Willi Weber, Michael Schumacher, Corinna Schumacher, Magyar Nagydíj 2001
German Ferrari 2001 World Champion Michael Schumacher (C) sits between his wife Corinna and his manager Willi Weber (L) of Germany and all the Ferrari team celebrating their World Formula One titles obtained on the Hungaroring racetrack near Budapest, 19 August 2001. AFP PHOTO PIERRE VERDY (Photo by PIERRE VERDY / AFP)
Vágólapra másolva!
Dokumentumfilmből kaphat a közvélemény először kézzelfogható információt Michael Schumacher állapotáról a korábbi hétszeres F1-es világbajnok 2013. decemberi síbalesete óta. Ha viszont a családja tartja magát az eddigi elveikhez, továbbra is csak a rajongók lesznek boldogok.

Kevés világszerte ismert híresség balsorsa foglalkoztatja annyira a közvéleményt, mint a korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacheré. A német szupersztár helyzetéhez talán csak a Parkinson-kórban szenvedő színész, Michael J. Fox, az élete nagy részében degeneratív idegrendszeri elváltozással küzdő néhai elméleti fizikus, Stephen Hawking, vagy a leginkább talán Supermanként ismert, lovasbalesete után lebénult, majd 52 éves korában elhunyt Christopher Reeve hasonlítható.

A legtöbben így emlékeznek Schumacherre, és a család is ezt a képet őrizné meg az emberekben Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Legalábbis, gyaníthatóan, hiszen Schumacher 2013. decemberi síbalesete óta családja hermetikusan elzárta őt a külvilágtól, ezért évek elteltével is csak elejtett morzsákból és hatalmas fegyelemmel fogalmazott nyilatkozatfoszlányokból lehet találgatni azt, hogy milyen állapotban van a sporttörténelem egyik, ha nem a leghíresebb autóversenyzője. Ezen a szerdán megjelenő, a Schumacher család közreműködésével készült dokumentumfilm változtathat, de ha kitartanak az eddigi stratégiájuk mellett, akkor nem sok válasz lát napvilágot.

Munka és magánélet

A ’90-es évek második felétől, főleg Ayrton Senna halálos balesete után Európában lényegében Schumacherrel azonosították a Forma-1-et, és általában az autóversenyzést is; a német újraegyesítés egyik szimbóluma lett, az alulról felemelt tehetség, aki a csúcsra ért, a Ferrari színeiben legenda lett, és a sportágban töltött utolsó éveire még „haza” is tért a Mercedeshez.

A hátterét és a sportpályafutását övező aurát talán egykori szerelője, Peter Sieber elbeszélésének köszönhetően tudtuk a legjobban felidézni, valamint a számtalan, szinte meseszerű történetből, amit az őt közelről ismerők felidéztek a visszavonulása, de elsősorban a balesete óta. Ezek alapján egy olyan karakter körvonalazódott, aki rendkívüli

fegyelemmel és precizitással végezte a munkáját, mindent megtett a sikerért, és a pillanat hevében olykor kíméletlen, sportszerűtlen húzásoktól sem riadt vissza, közben viszont az emberekre nagyon odafigyelő, a kapcsolatokat ápoló és a privát életére, valamint a szeretteire vigyázó magánemberként híresült el.

Schumacherről az aktív pályafutása során sem derültek ki igazán problémás ügyek. Felesége, Corinna ugyan előtte ellenfelével, Heinz-Harald Frentzennel járt (ez a szál áttételesen a Felpörgetve című, katasztrofális mozifilmben is megjelent), ebből később nem alakultak bonyodalmak, testvérével együtt a világ nyilvánossága előtt is méltósággal kezelték édesanyjuk elvesztését, a háttérben rendezték szüleik válását, és gyermekei is csak ritkán kerültek be a híradásokba. A ma már az F1-ben versenyző Mick például akkor, amikor 1999 őszén lebuktatta a lábtörése után focizó édesapját a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo előtt, aki természetesen ismét autóba parancsolta őt.

Weber tette naggyá Schumachert, de felesége, Corinna őt sem engedi közel a legendás versenyzőhöz Forrás: AFP/Pierre Verdy

Ezekből az epizódokból Schumacherék maguktól csak nagyon keveset mutattak szándékosan. A ferraris sikerkorszak csúcsához közeledve, 2003-ban jelent meg a magyar nyelven „Michael Schumacher: Hajtóerő” című portrékötet, amit a Schumacher család mai menedzsere, az akkor még újságíróból lett PR-osként dolgozó Sabine Kehm jegyzett.

A könyvben néhány, Schumacherre nem jellemzően intim fénykép mellett az akkor már ötszörös világbajnok a nyilvánossághoz és a magánszférához való hozzáállásáról is részletesen beszámolt, világosan lefektetve a kereteket, amelyek addig és lényegében azóta is jellemzik az őt körülvevő környezetet.

„Régebben föltűnt nekem, hogy Becker, Stich és még sokan mások kitárulkoztak a nyilvánosság előtt, amiért eleinte istenítették, később kritizálták őket. Ezért aztán komoly nehézségeik adódtak, amikor olyan dolgok is kiderültek róluk, amiket nem szerettek volna az újságok hasábjain látni. A feleségem és én ezért határoztunk úgy, hogy nem engedjük, hogy ugyanez történjen velünk.”

Ennek köszönhetően

Schumacher az egész pályafutása, de a családalapítás óta mindenképpen „kettős életet” élt,

a Forma-1 révén a világ egyik legismertebb sportolója lett, de a magánéletben visszahúzódott svájci birtokára, norvégiai nyaralójába, Texasba járt lovagolni és ejtőernyőzni, kihasználva, hogy az USA-ban még őt sem ismerték fel lépten-nyomon.

Mick Schumacher többször is vezethette édesapja F1-es autóit, már a pályafutása eleje óta nagy érdeklődés övezte, de magánügyként kezeli atyja állapotát, és csak az érdemeiről hajlandó beszélni Forrás: AFP/Loic Venance

Szinte hihetetlen, de ezt fia gokartos pályafutása elején is meg tudta tenni: a gyermek eleinte édesanyja leánykori nevét használva Mick Betsch, majd Mick Junior néven versenyzett, de közben mindenki tudta, hogy kiről van szó, mégsem nyomta agyon a közvélemény a fiatal sportolót. Elsősorban azért, mert az édesapja nem hagyta, még civilben is falat húzott maga köré.

Az érdekesnek ígérkező apa-fiú, coach-versenyző kapcsolat viszont nem tudott kibontakozni, mert alig több mint egy évvel Schumacher végleges F1-es visszavonulása után megtörtént az ominózus síbaleset, ami mindent megváltoztatott, de azt nem, ahogy a családja a nyilvánossághoz és a hétszeres világbajnok legendájához viszonyul.

Öt nap után beszéltek, de azóta sem mondtak semmit

Schumacher balesete 2013. december 29-én történt, Kehm először 2014. január 4-én, nem sokkal az expilóta 45. születésnapja után tett nyilatkozatot, miután egy papnak öltözött tudósítót az őrök kivezettek a grenoble-i kórházból. Azt kérte a helyszínen összegyűlt hatalmas, újságírókból és aggódó közönségből álló tömegtől, hogy tartsák tiszteletben a család magánszféráját.

Sabine Kehm a grenoble-i kórház előtt Forrás: AFP/David Ebener

Corinna Schumacher január 7-én adott ki először közleményt, ebben felszólította a kórház előtt összegyűlt tömeget, hogy „enyhítsék a nyomást az orvosokon és a kórházon, hogy békében végezhessék a munkájukat”,

az újságírókat pedig megkérte, hogy hagyják békén a család tagjait. Ez az álláspont azóta a Schumacher aktív pályafutására jellemző hihetetlen fegyelemmel párosul.

A közeli, akár nyilvános szerepléseket is vállaló családtagok évek óta megingás nélkül lerázzák magukról a hétszeres világbajnok állapotára vonatkozó kérdéseket, és Kehm kemény kezének is köszönhetően rövid úton elérték azt is, hogy ne is nagyon kerüljenek olyan helyzetbe, amelyben ilyen kérdések merülhetnek fel.

A különböző autóversenyeken az akkreditált szakújságírók között egyértelműen vörös vonalnak és óriási kockázatnak számítanak az ilyen jellegű kérdések, hiszen kialakult egy olyan hangulat, amelybe egyszerűen nem fér bele a téma feszegetése. Ráadásul, szintén Corinna és a család fegyelmezettsége okán kizárólag Jean Todtról lehet tudni, hogy rendszeresen látogatja a korábbi autóversenyzőt.

Jean Todt, az FIA elnöke a család kevés bizalmasainak egyike Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Christopher Neun

Ezt többen is kifogásolják, a leghangosabban Willi Weber, a német expilóta egykori mecénása és menedzsere, aki a nyilatkozatai alapján még mindig nem érti, hogy mi a szigor oka, és csak találgatja, hogy egy rosszul meghozott döntése miatt orroltak-e meg rá, de a család az óriási nyilvános nyomás mellett az ilyen informális presszió alatt sem hajolt meg.

Hős volt, és mindent megtesznek, hogy az is maradjon

Lassan 8 év elteltével még mindig felmerülnek kommentek mára kiszorult, egykori bennfentesektől és hétköznapi emberektől is, hogy miért nem lehet megtudni, hogy van Schumacher. Az, hogy a család miért őrzi ilyen megszállottan a magánszféráját, a német legenda és felesége életfilozófiájából egyértelműen levezethető, de nem lehet azt állítani, hogy közben elhanyagolták a rajongókat.

A nagy bezárkózás másik oldala az, hogy Mick sportpályafutása mellett nagy erőket mozgósítottak azért, hogy az autóversenyzőként megismert Michael Schumacher imázsa és legendája fennmaradjon, hogy a szurkolók emlékezetében továbbra is az ereje teljében lévő, küzdő és sikeres, imádott figura éljen tovább.

Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Benetton B195
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F300, 1998
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sapkák
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F310, 1996
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Sauber-Mercedes C291
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari- és a Benetton-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, sapkák és paróka a 2000-es Malajziai Nagydíjról
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Bambi-díj 1993
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Sabine Kehm, Henriette Reker
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból, Benetton B194
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2001, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sapkák, Mercedes W01, 2000
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Benetton B195, Benetton B192, Jordan 191
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F300, 1998
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, overallok
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Benetton B195
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F300, 1998
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sapkák
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F310, 1996
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Sauber-Mercedes C291
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari- és a Benetton-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, sapkák és paróka a 2000-es Malajziai Nagydíjról
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Bambi-díj 1993
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Sabine Kehm, Henriette Reker
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból, Benetton B194
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2001, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sapkák, Mercedes W01, 2000
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Benetton B195, Benetton B192, Jordan 191
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F300, 1998
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, overallok
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Benetton B195
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F300, 1998
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sapkák
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F310, 1996
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Sauber-Mercedes C291
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari- és a Benetton-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, sapkák és paróka a 2000-es Malajziai Nagydíjról
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Bambi-díj 1993
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Sabine Kehm, Henriette Reker
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból, Benetton B194
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F2001, Ferrari F2002
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sapkák, Mercedes W01, 2000
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Benetton B195, Benetton B192, Jordan 191
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, Ferrari F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F300, 1998
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, Ferrari F399, F2001
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, overallok
Forma-1, Michael Schumacher autógyűjteménye, Motorworld, sisakok a Ferrari-korszakból

A kezdeti tapogatózások, például mobilapplikáció, újra kiadott ajándéktárgyak, Mick az édesapja F1-es autóival megtett bemutatókörei, vagy a beszédes, Keep Fighting alapítvány létrehozása mellett ingyenesen látogatható kiállítást állítottak össze Schumacher privát autó- és relikviagyűjteményéből, folyamatosan „küzdőként” jellemezték az állapotát, és a Netflixen debütáló dokumentumfilm révén várhatóan tovább erősítik majd a Schumacher-korszak iránti nosztalgiát.

Senna, Jordan, Schumacher

Időszerű volt már, hogy Schumacherről is dokumentum-, legalábbis dokumentarista jellegű film jelenjen meg a 21. századi történetmesélést forradalmasító online platformok legsikeresebb szereplője, a Netflix kínálatában. A Forma-1 korábban, elsősorban Bernie Ecclestone miatt nem állt jól e téren, de az Asif Kapadia által jegyzett 2010-es Senna megtörte a jeget.

A számos szakmai díjjal elismert és a paddockban is nagyra tartott alkotás után nem volt kérdés, hogy az F1-nek is jelen kell lennie ezen a piacon,

próbálkozott a McLaren is az Amazonnal (a sorozat producere, Manish Pandey szintén dolgozott a Sennán), Fernando Alonso is gyártat magáról dokusorozatot a spanyol Amazonra, és a Liberty Media által kezdeményezett Drive to Survive is rendkívül sikeres, a kétes hitelességű narratívák ellenére már a negyedik évadot forgatják belőle.

Nagy kérdés, hogy Corinna Schumacher változtat-e az álláspontján, és közelebb engedi-e a közvéleményt Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Atp

A koronavírus idején túlzás nélkül letarolta az internetet a Schumacher kortársának tekinthető kosaras legendát, Michael Jordant középpontba állító The Last Dance. Ekkor már a család részvételével zajlott a munka az egyszerűen csak Schumacher című dokumentumfilmen, ami a hivatalos bejelentés után majdnem 2,5 évvel lát napvilágot úgy, hogy 2019 májusában már arról adtak hírt, hogy az utómunkák zajlanak az anyagon.

A néhány, egykoron Schumacher részvételével elkészített könyv után ez az első olyan tartalom, amit a család proaktívan, saját elhatározásból ad ki, így indokolt az, hogy a közönség nagy várakozással tekintsen a platform kínálatában szerdától elérhető film megjelenésére, de amennyiben Corinna Schumacher és Sabine Kehm hű marad az eddigi elveihez, továbbra is azt a Michael Schumachert fogjuk látni, akit valójában igazán szeretnénk.