Pérez kifakadt, szerinte a sprintfutamnak semmi értelme az F1-ben

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull Racing, Olasz Nagydíj
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 11: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 11, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bírálta az F1 újítását, a sprintfutamot Sergio Pérez, miután nehéz körülmények között alig tudott előrébb lépni az időmérőn megszerzett rajthelyéhez képest.  

Elégedetlenül zárta Sergio Pérez a monzai sprintkvalifikációt, amelyen csupán a rajthelyének megfelelő, 9. helyen ért célba annak ellenére, hogy Pierre Gasly kiesett előle, Lance Strollt pedig nagy nehezen megelőzte a 18 körös táv során. A Red Bull pilótája Antonio Giovinazzival már nem tudott elbánni, majd a leintés után bírálta a sprintfutam koncepcióját.

Pérez nem volt boldog a leintés után Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

„Semmi sem történik. Nem látom az értelmét a sprintversenynek. El tudom képzelni, hogy a szurkolóknak és a versenyzőknek is unalmas. Pillanatnyilag ez van, ez a jelenlegi formátum, de nem látom, hogy ez bármilyen téren is jobb lenne. Meglátjuk, hogy a szurkolóknak tetszik-e” – mérgelődött a mexikói pilóta.

A futamon a rajt utáni kavarodástól eltekintve valóban kevés esemény történt,

annak nagy részét is Pérez szolgáltatta azzal, hogy először szabálytalanul, aztán szabályosan megelőzte Strollt. Szerinte nem a versenyzők hibája, hogy így alakult a futam, rámutatott, hogy az idei szabályok szerint épült autókkal továbbra is igen nehéz előzni.

„Az a gond, hogy a jelenlegi Forma-1-es autókkal nagy tempókülönbség kell az autók között az előzéshez, és ennek eléréséhez valamilyen degradációra van szükség – utalt elsősorban a gumikopásra. – Az is probléma, hogy rossz pályákon próbálkozunk. Nem tudom, hogy hol lenne ezt jó kipróbálni, talán a DRS-sel kellene vagy ilyesmi.”

Pérez a verseny eseményeivel kapcsolatban az F1 riporterének elismerte, nehezére esett javítania a pozícióján,

mert nem volt elég ideje az előzések végrehajtásához, és Stroll mögött lendületet is vesztett. Giovinazzi autóját túl gyorsnak találta az egyenesekben, ezért nem tudta megelőzni őt, de holnap más erőviszonyokra számít.

A Red Bull pilótája a 8. helyről rajtolhat majd a nagydíjon, miután Valtteri Bottast megbüntetik Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

„Nagyon sokan nem onnan rajtolnak majd, ahonnan kellene, ez új lehetőséget teremt, hogy előre jöjjek. Holnap sokkal hosszabb versenyünk lesz, más hozzáállásra van szükség, nagyon más lesz, mint a mai futam volt. Sok lehetőségünk lesz még” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.