Egy sorral előrébb jöttek a Ferrarik, ennél többet nem is kívánhattak

Forma-1, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc drives ahead of Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr during the sprint session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 11, 2021, ahead of the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Problémákat kezelve javítottak a rajthelyezéseiken a Ferrari versenyzői az Olasz Nagydíj előtti sprintfutamon, de elismerték, a 6-7. helynél jobbat nem is kívánhattak volna szombaton.

Carlos Sainzot baleset, Charles Leclerc-t rosszullét hátráltatta az Olasz Nagydíj szombati napján, közvetlenül a sprintfutam előtt, ennek ismeretében elégedettek voltak azzal, hogy mindketten javítottak a rajthelyeiken, a 6-7. pozícióban értek célba Leclerc-Sainz sorrendben, és Valtteri Bottas büntetése után a harmadik sorból indulhatnak majd az Olasz Nagydíjon.

Leclerc megelőzte Sainzot a sprintfutamon Forrás: AFP/Miguel Medina

Leclerc úgy vélte, „ez a legjobb, amit csak kívánhattunk”, de hozzátette, nehéz versenyre számít, mert az előttük lévő autók gyorsabbak náluk, ezért a lehető legtöbb pont megszerzését tűzte ki célként. „Ha tökéletes versenyünk lesz, akkor nyomást helyezhetünk az előttünk lévő négy autóra” – vélte.

különösen az első néhány kör során, amikor igyekeznünk kell, és ilyenkor kockáztatjuk a [túlzott] gumikopást. A mai nap alapján hasznos adataink vannak a gumikról és azon fogunk dolgozni, hogy ezek alapján a legjobb beállítást találjuk az első szárnyhoz.”

Az autó finomhangolása mellett Leclerc-nek az erőnlétén is dolgoznia kell, a második szabadedzésen tapasztalt rosszulléte után délután már jobban érezte magát, de még mindig betegség tüneteit mutatta. Sainz ezzel szemben az önbizalmát vesztette el, miután a második tréningen ismét összetörte az autóját, pedig a Sky Sportsnak azt mondta, nem is hajszolta a Ferrarit.

Kissé megrendült az önbizalmam a pálya azon részén, és az első kör után arra összpontosítottam, hogy azt kis lépésekkel visszanyerjem. A rajt sem volt ideális, mert erősen kellett fékeznem, amikor [Pierre] Gasly nekiment az egyik McLarennek, berakadtam mögéjük, és vesztettem egy pozíciót.”

Sainz összetörte a Ferrarit a szabadedzésen Forrás: AFP/Miguel Medina

„Ugyanakkor, meggyőződésem, hogy holnap új lehetőségeink lesznek, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy jó eredményt érjünk el” – nyilatkozta a spanyol pilóta, aki köszönetet mondott a szerelőinek, mert a sprintfutamra összerakták az autóját, és a Sky Sportsnak elárulta, arra számít, hogy vasárnap fájni fog egy kissé a nyaka, de azt ígérte, hogy felkészülten áll majd rajthoz.