Vágólapra másolva!
Nagyon szoros volt a két Ferrari-pilóta küzdelme az Olasz Nagydíj időmérőjén, Carlos Sainz szerint az autója most ennyit tud, le is győzte Charles Leclerc-t, ő viszont a motorjával küszködött.

Nem a Ferrariról szólt az Olasz Nagydíj időmérő edzése, amelyen Carlos Sainz a 7. helyezett lett, Charles Leclerc pedig a 8. rajtkockát szerezte meg, legalábbis a szombati sprintfutamra, amit a hagyományosan vasárnap zajló nagydíj előtt rendeznek meg. A spanyol pilóta szerint pénteken ennyi volt a Ferrariban.

Leclerc alig volt lassabb Sainznál a motorhiba ellenére is Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Végig simán ment az időmérő, de sajnos már a Q1 elején láttuk, hogy egy kicsit túl messze vagyunk a legjobb 5 helyezettől, és nehezünkre fog esni, hogy bejussunk közéjük pont egy olyan pályán, ahol a tifosi előtt szeretnénk jól szerepelni. Az edzés során sikerült javulnunk és összeraktunk néhány jó kört, Charles-lal nagyjából ugyanazt a tempót futjuk, ez megmutatja, hogy ez van.”

A spanyol pilóta álláspontját árnyalja, hogy Leclerc már a Q1-ben is panaszkodott a motorfékre, majd a kigyorsításoknál is rakoncátlankodott az erőforrása, elmondása szerint egyre kiszámíthatatlanabbá vált az autója vezethetősége, de az F1 riporterének nem akart részletekbe bocsátkozni, csak annyit ismételt meg, hogy a motorjával volt gond.

„Hát ez… oké volt, mert ma nagyon nehéz napom volt, az egész időmérőn gondunk volt. Nem akarok belemenni a részletekbe, de foglalkozunk vele és próbálunk megoldást találni és megjavítani, mert, ha nem, akkor igen nehezünkre fog esni, hogy teljesítsük a versenyt. Mindent összevetve nem rossz a helyzet, mert a 8. hely így is szép eredmény.”

Sainz is talált pozitívumot a helyzetben, rámutatott, hogy a tavalyi monzai időmérőn az egyik Ferrari kiesett a Q1-ben, a másik pedig a 13. helyezett lett, így szerinte nagy előrelépést tettek egy olyan pályán, ami nem passzol az autójukhoz. Leclerc abban bízik, hogy megoldják a motorproblémát és vasárnap felzárkózhat az élmezőny mögé.

Sainz szerint a Ferrariban ennyi van Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Remélhetőleg igen, jó lenne nyerni néhány pozíciót a sprintfutam során. A pontokat a nagydíjon osztják, vasárnap” – mondta Leclerc arra számítva, hogy a dobogót várhatóan nem éri majd el szombaton és vasárnap sem.