Mik voltak Schumacher utolsó szavai a baleset előtt?

Forma-1, Michael Schumacher, 2012, Spanyol Nagydíj, Mercedes
F1 SCHUMACHER IN COMA AFTER FRANCE SKI ACCIDENT - PORTRAITS - F1 2012 - SPAIN GRAND PRIX / GRAND PRIX D'ESPAGNE - BARCELONA (ESP) - 11 TO 13/05/2012 - PHOTO ERIC VARGIOLU / DPPI - SCHUMACHER MICHAEL (GER) - MERCEDES MGP GP W02 - AMBIANCE PORTRAIT (Photo by ERIC VARGIOLU / DPPI media / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Szívszorító részleteket osztott meg Michael Schumacher felesége, Corinna arról, hogy mit mondott neki férje röviddel azelőtt, hogy 2013. december 29-én súlyos fejsérülést szenvedett a franciaországi Méribelben.

Szeptember 15-én debütál a Netflixen a "Schumacher", a hétszeres Forma-1-es világbajnok életét és pályafutását bemutató dokumentumfilm, amelynek megjelenése előtt több olyan részlet is napvilágot látott, amely a legendás pilóta 2013. decemberi síbalesetével és Schumacher jelenlegi állapotával kapcsolatos. Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok felesége egy szívszorító részletet is megosztott arról, hogy mi volt az egyik utolsó mondat, amit férje a baleset előtt mondott neki.

A német pilóta gyakorlott síelő volt Forrás: DPPI/Gilles Levent

Schumacher 2013. december 29-én a családjával síelt a franciaországi Méribelben, amikor letért a pályáról, majd a vékony hóréteg által takart sziklás részen elesett, és beverte a fejét az egyik kőbe. A kórházba szállítása után az orvosok az életéért küzdöttek, és bár azt sikerült megmenteni, hat hónapig kómában feküdt, és azóta sem épült fel.

Corinna a Netflix stábjának elárulta, férje fejében az utolsó pillanatban megfordult, hogy mégsem kellene síelniük.

– mondta Schumacher felesége.

Corinna elmesélte azt is, hogy Forma-1-es pályafutása során egyáltalán nem féltette a férjét, akinek igazán komoly balesete is csak egy volt, amikor az 1999-es Brit Nagydíjon kettős lábtörést szenvedett. „A versenyeken mindig biztonságosan túljutottunk. Ezért voltam meggyőződve róla, hogy volt néhány őrangyala, akik vigyáztak rá. Nem tudom, hogy ez csak egyfajta védőfal-e, amit az ember felhúz maga köré, vagy azért van, mert bizonyos módon naiv, de egyszerűen soha nem fordult meg a fejemben, hogy bármi történhet Michaellel."

1999-ben Silverstone-ban mindkét lábát eltörte, de az élete akkor sem forgott veszélyben

Az őrangyalai 2009-es motorbalesetekor is vigyáztak rá (a bukásról utólag derült csak ki, hogy kis híján Schumacher életébe került), majd újabb három évig az F1-ben is mellette voltak, a méribeli sípályán viszont már nem fogták a kezét.

– mondta Corinna.

Schumacher felesége a filmben kettejük korai éveit is felidézte, például visszaemlékezett arra az időszakra, amikor megismerkedtek. „Igazán vicces volt. Egyszerűen azért szerettem bele, mert csodálatos ember. Megéreztem, hogy valaki, aki különleges számomra. Szerintem elképesztően szerencsés vagyok, hogy megismertem Michaelt. Ő a legszerethetőbb ember, akivel valaha találkoztam. Egyszer vacsorát készítettem a születésnapjára, ami után ő volt az egyetlen, aki segített eltakarítani és elmosogatni a tányérokat. Azt gondoltam, »Ez egy rendes fickó!«"