Horner: Mások megremegtek a nyomás alatt, Verstappen remekül bírta

Forma-1, Holland Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 05: Fans celebrate Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 5, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Boris Streubel/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője nem gondolja, hogy az átlagosnál nagyobb nyomás nehezedett volna rá Hollandiában, a hazai versenyén, de főnöke méltatta, egyben azt mondta, még sosem élt át ilyen hangulatot a Forma-1-ben.

Max Verstappen elképesztő szurkolói hangulatban nyerte meg élete első hazai versenyét, a Forma-1-be három és fél évtized után visszatérő Holland Nagydíjat. A narancssárgába öltözött drukkerek Európa-szerte látványosan követték és buzdították, de otthon minden korábbinál jobban kidomborodott, kiért szorítanak.

Az elvárások akár meg is béníthatták volna a Red Bull pilótáját, de sikerült megnyernie az időmérőt és a versenyt is, így semmi sem rontotta el a fiesztát. Ő maga nem érzett semmilyen szokatlant a körülményektől.

Verstappen megnyerte első hazai nagydíját Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Boris Streubel

– jelentette ki. – Az autóban ülve nem az jár a fejünkben, hogy jól teljesítsünk, mert az F1-ben mindig jól kell teljesíteni. Ebből a szempontból nem volt különbség. Számomra a hazai környezet semmit sem változtatott a nyomáson."

Főnöke, Christian Horner ugyanakkor rámutatott, hogy nem mindenki képes ilyen hozzáállásra, emiatt is volt különleges Verstappen teljesítménye.

„Elképesztő volt a hangulat. A karrierem során sehol sem tapasztaltam ekkora támogatást egy versenyző irányába, olyan volt, mintha három napig egy éjszakai bárban lettünk volna. Láthattuk más pilótáknál, hogy a hazai versenyükön megérzik a nyomást, de Max remekül kezelte. Őrületes érzelmek, hangzavar volt, de ő a saját feladatára koncentrált" – mondta.

Verstappen a győzelmével a bajnokságban is az élre állt és az élről várhatja a hétvégi Olasz Nagydíjat.