Balesetet szenvedett egy F1-es kamion a Holland Nagydíj után

Forma-2, Pirelli kamionok
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 03: A general view of Pirelli trucks and wheels in the Paddock during previews ahead of the Formula 2 Championship at Autodromo di Monza on September 03, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Autóbaleset részese volt a Pirelli egyik kamionja, ami gumikat szállított a vasárnap megrendezett Holland Nagydíjról. Az ütközésben senki sem sérült meg.

Baleset nehezíti a Pirelli munkáját a Forma-1 egyik legzsúfoltabb időszaka során. A vasárnap megrendezett Holland Nagydíj után az olasz gumigyártó egyik kamionja közúti balesetbe keveredett, számolt be a helyi NOS hírportál.

Pirelli-kamionok a tavalyi Olasz Nagydíjon Forrás: Formula 1 via Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

A tudósítás szerint egyelőre ismeretlen okból a kamion összeütközött egy személyautóval, keresztbe fordította azt, és eltorlaszolták az autópálya egyik sávját a Nederweert / Weert kijárat előtt. Személyi sérülés nem történt, sőt, a kamion folytatni tudta az útját.

A Pirelli kamionja az F1-es cirkusz többi szállítójárművéhez hasonlóan dél felé tartott, mivel az egymás utáni hétvégéken megrendezett Belga Nagydíj és Holland Nagydíj után a hétvégén már az olaszországi Monzában folytatódik a sorozat.

A Forma-1 óriási kamionflottával és egyéb szállítójárművekkel mozgatja a felszerelést, a teljes paddock több száz járműből áll, még a koronavírus által okozott logisztikai és pénzügyi korlátozások esetén is.

Ennek ellenére ritkák a hasonló balesetek, két éve pont a Magyar Nagydíj előtt történt egy ennél súlyosabb ütközés, akkor az általunk megkérdezett csapatfőnökök rámutattak, hogy a mezőny nagy megbízhatósággal mozog, a hatalmas futásteljesítmény ellenére csak kevés baleset éri a kamionokat.

Óriási flottával mozog az F1, a kép a zandvoorti kipakolásnál készült Forrás: ANP via AFP/Remko De Waal

Azt egyelőre nem tudni, hogy használt vagy új, száraz vagy nedves pályára való abroncsokat vitt a kamion, de az ütközés várhatóan nem okoz majd fennakadást a hétvégén zajló Olasz Nagydíj során.