Fontos előzést hajtott végre a Ferrari, pilótái mégsem elégedettek

Forma-1, Carlos Sainz, Ferrari, Fernando Alonso, Alpine, Holland Nagydíj 2021, futam
Carlos Sainz of Scuderia Mission Winnow Ferrari drive his SF21 single-seater during race of Dutch Grand Prix, 13th round of Formula 1 World Championship in CM.com Circuit Zandvoort, North Holland, Netherlands, 5 September 2021 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Megelőzte a Ferrari a McLarent a konstruktőri tabellán, de a versenyzők mégsem boldogok, mert Charles Leclerc úgy érzi, egy hellyel előrébb is végezhetett volna, Carlos Sainz pedig érthetetlenül kínlódott az autóban a futamon.

Az élen zajló csatához képest kisebb izgalom övezte az üldözőboly csatáját a Holland Nagydíjon, de ott is történt egy fontos változás a bajnoki tabellán, a Ferrari ugyanis visszaszerezte a bronzérmes pozíciót a McLarentől a konstruktőrök között. Ezt Charles Leclerc 5. és Carlos Sainz 7. helye eredményezte, miközben a wokingiaktól csak Lando Norris szerzett egyetlen pontot.

„Tudtuk, hogy ha a McLaren kicsit gyengébb hétvégét teljesít, nekünk mindkét autóval pontot kell szerezni, és ma pont erre volt szükségünk – jelentette ki Leclerc. – Elég jó versenyünk volt, erős tempót diktáltunk."

Leclerc a Holland Nagydíjon Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ezzel arra utalt, hogy a Red Bull-Mercedes mögötti mezőnyben nem ő, hanem Pierre Gasly végzett legelőrébb az Alpha Taurival, néhány másodperccel verte a Ferrarit. A francia szombaton alapozta meg ezt a jobb rajthelyével, miközben Leclerc végrehajtott egy változtatást a beállításokkal, ami aznap nem vált be.

„A versenyemet ez nem befolyásolta, de a kvalifikációs körömet igen. Ezen már nem változtathatunk, néha mindenki követ el hibát. Előfordul, nem bánok semmit, de ideális körülmények közt meglett volna ma a 4. hely" – vélte. Ezt még stratégiai különbséggel sem tudták megvalósítani, hiszen Gasly korábban állt ki kerékcserére és a közepes gumin ment el a célig, míg Leclerc kemény abroncsokat kapott.

Csapattársa sokáig mögötte haladt, de a hajrában Fernando Alonso megelőzte, és szerencséje volt, hogy nem tette meg ugyanezt Sergio Pérez is.

Sainz a Holland Nagydíjon Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Nem élveztem a versenyt. Végig csúszkáltam, hiányzott a tempó, a hétvége korábbi részéhez képest egyáltalán nem éreztem magam kényelmesen az autóban. Valamiért teljesen másnak éreztem. Ezt ki kell elemezni, először fordult elő ilyen idén" – értékelte a versenyét.

„Csúszkáltam, nem tartottam az iramot. Nagyon furcsa volt, nem értem, hova tűnt a tempó."