Vágólapra másolva!
Max Verstappen elárulta, teljesen feleslegesnek tartja, hogy megpróbálja lebeszélni honfitársait Lewis Hamilton kifütyüléséről. Hozzátette, neki mindez semmilyen plusz motivációt nem ad.

Hosszú idő után először rendeznek Holland Nagydíjat a Forma-1-ben, ami azt jelenti, hogy Max Verstappen első alkalommal versenyezhet hazai pályán a legjobbak között. Sokan attól tartanak, hogy a Red Bull versenyzőjének riválisát, Lewis Hamiltont hatalmas füttykoncert fogja fogadni, és a Magyar Nagydíj hétvégéjén történtek fényében mindez nem is alaptalan.

Könnyen lehet, hogy a holland szurkolók egy része ki fogja fütyülni Hamiltont Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Pár héttel ezelőtt 1996 világbajnoka, Damon Hill, valamint a Holland Nagydíj sportigazgatója, a korábban szintén az F1-ben versenyző Jan Lammers is felszólította a kilátogató nézőket, hogy viselkedjenek sportszerűen. Verstappen akár szintén megkérhetné erre honfitársait, de ő ennek nem látja értelmét.

– nyilatkozta az FIA sajtótájékoztatóján. – Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben egy nagyszerű hétvégét szeretnének, és látni akarják az autókat versenyezni. Persze néhányan fütyülni fognak, de én nem tudok helyettük dönteni. Mondhatnám, hogy ne fütyüljenek, de tényleg azt gondolják, hogy hallgatni fognak rám? Én csak abban reménykedem, hogy jó hétvégéjük lesz.”

A holland szurkolók az elmúlt években gyakran teremtettek olyan hangulatot az F1-es pályák lelátóin, amely már-már egy labdarúgó mérkőzésen uralkodó atmoszférára emlékeztetett. A 23 éves pilóta szerint a párhuzam ebben a tekintetben is megállja a helyét.

– magyarázta. – Nem a helyi klubon múlik, hogy a hangosbemondón keresztül szólnak, hogy »ne fütyüljetek«, mert ez nyilvánvalóan meg fog történni. A fociban [a szurkolók] nagyon szenvedélyesek, és támogatják a helyi alakulatot.”

Verstappen a hungaroringi hétvégén elmondta, a maga részéről nem ért egyet ezzel a viselkedéssel. A holland versenyző most azt is leszögezte, személy szerint neki nem jelent extra motivációt, hogy riválisát kifütyülik.”

Verstappennek nem ad extra lendületet, hogy legnagyobb ellenfelét kifütyülik Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

„Rossz lenne, ha ez adna plusz lökést – mondta. – Ha pedig Lewisra mindez nincsen [rossz] hatással, akkor ez az, amit az ember hallani szeretne, nem? Ez a legfontosabb. Az egész hétvégétől azt remélem, hogy mindenki jól érzi majd magát, és élvezni fogják, hogy láthatják az autókat a pályán, és hogy a legjobb helyezésekért harcolhatunk.”

A futamon legfeljebb 70 ezren lehetnek ott a lelátókon, ami a teljes kapacitás kétharmadát jelenti.

A nézők számát a koronavírus-járvány miatt a helyi kormány korlátozta. „Nagyszerű lesz ezt látni – jelentette ki Verstappen. – Sajnos nem lesz teltház, mert az nem engedélyezett, de így is lenyűgözőnek tűnik.”