Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája együttérzett a Belgiumban hiába várakozó szurkolókkal, de a hétvége összegzése alkalmával örült, hogy az autója versenyképes volt a spái pályán, és csökkentette a hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben.

Zűrzavaros körülmények között, de Max Verstappen 3 pontra csökkentette hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben az idei F1-es világbajnokság 12. fordulója, a Belga Nagydíj során. Verseny ugyan ténylegesen nem volt, de Verstappen szombaton megszerezte a pole pozíciót, míg Hamilton csak a 3. helyezett lett, és a sorrend a biztonsági autós körök során nem változhatott.

Csökkent a különbség Verstappen és Hamilton között Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

Versenyzőtársaihoz hasonlóan Verstappen is elmondta, hogy nem a Spában látottakhoz hasonló körülmények közepette szeretne pontokat gyűjteni és együttérzett a pórul járt szurkolókkal, de elismerte, szüksége volt már egy jó eredményre azután, hogy Silverstone-ban és a Hungaroringen alig szerzett pontokat.

és ez nagyon fontos egy olyan pályán, ahol hosszú egyenesek vannak – mondta a Red Bull pilótája. – Most megyünk Zandvoortba, ami új mindenkinek, úgyhogy kérdéses, hogy miként fogunk teljesíteni és talán lesz néhány meglepetés is. Sose tudni, de várom már.”

Egyetértett Verstappennel az F1 sportért felelős ügyvezetője, Ross Brawn is, aki emlékeztetett, hogy a holland versenyző „két nagyon nehéz verseny” után érkezett meg Spába. Brawn szerint Verstappen és Hamilton silverstone-i balesete „vitatható”,

a Hungaroringen történt rajtbaleset viszont Verstappen számára „puszta balszerencse, ami évente egyszer vagy kétszer fordul elő.”

„Minden bajnokságban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, remélem, most lesz 10 versenyünk, ahol Max és Lewis is pontokat szerezhet és láthatjuk őket a győzelemért csatázni – mondta. – Max némi plusz szurkolást élvezhet Zandvoortban a hétvégén. Nagyon várom ezt a versenyt, a szervező óriási erőfeszítéseket tett, hogy megtarthassa a versenyt és hatalmas változások történtek a pályán.”

Verstappen miatt már akkor is rengetegen kilátogattak Zandvoortba, amikor még nem volt nagydíj Forrás: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

„Kétségtelen, hogy tengernyi narancssárgába [öltözött szurkoló] lesz, de Lewisnak is rengetegen drukkoltak Silverstone-ban. Nagyszerű látni, hogy ilyen nagy rajongás övezi a sportágunkat” – nyilatkozta a brit szakember.