Nem biztos, hogy le kell mondania az F1-ről az ismét hoppon maradt Albonnak

Forma-1, Sergio Pérez, Alexander Albon, Red Bull, Silverstone 2021
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 24: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talks with Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing in the garage during the Red Bull Racing Filming Day at Silverstone on February 24, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images for Red Bull Racing)
Vágólapra másolva!
Jövőre sem lesz a Red Bull F1-es versenyzője az ülését tavaly elveszítő Alex Albon, miután az energiaitalos istálló hosszabbított Sergio Pérezzel, de nem biztos, hogy nem láthatjuk őt a 2022-es rajtrácson.

A Red Bull nem okozott komoly meglepetést azzal, hogy a Belga Nagydíj pénteki első és második szabadedzése között bejelentette, 2022-ben is Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa. Egy valakinek azonban alighanem nem esett túl jól ez a bejelentés. Alex Albonról van szó természetesen, aki a tavalyi szezon végén elveszítette versenyzői ülését a mexikói pilótával szemben, így pedig biztossá vált, hogy jövőre sem fog a bikásoknál versenyezni. Az F1-be ezzel együtt azonban még visszatérhet.

Albon ismét hoppon maradt Forrás: Getty Images for Red Bull Racing/2021 Getty Images/Mark Thompson

Albont nemrég szóba hozták az IndyCarral is, miután meglátogatta a tengerentúli széria legutóbbi, indianapolisi versenyét, de Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Pérezzel történt hosszabbítás után megerősítette,

keresik a lehetőségét annak, hogy jövőre F1-es üléshez juttassák a thai-brit versenyzőt.

„Alex továbbra is fontos tagja a csapatnak. Az idén kulcsszerepet játszott, és a folytatásban is azt fog, miközben megvizsgáljuk, hogy lesz-e jövőre lehetősége visszakerülni a mezőnybe.

– nyilatkozta Horner, kiemelve az idén tartalékként és fejlesztőpilótaként őket segítő Albon érdemeit, aki rengeteget tölt a csapat szimulátorában a versenyek között.

A versenyhétvégéken készen áll a beugrásra Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Ez persze nemcsak az idei versenyekre való felkészülésnél, hanem a 2022-es autó fejlesztésénél is sokat jelent, ezért a Red Bull szeretné őt megtartani, de Horner hangsúlyozta, hogy mindez csak abban az esetben történne meg, ha nem lesz esélye versenyezni. „Soha nem lehet tudni. Jó képességű srác és gyors pilóta. Jó munkát végez a DTM-ben, a múlt hétvégén először nyert. Fontos tagja a csapatunknak" – felelte a csapatfőnök arra a kérdésre, mekkora esélyt lát rá, hogy Albon jövőre az F1-ben lesz.

Jelenleg a nem a Red Bull által tulajdonolt csapatok közül az Alfa Romeónál és a Williamsnél lehet üresedés, miközben az Alpha Tauriban minden bizonnyal jövőre is marad a Pierre Gasly-Cunoda Juki kettős.

A Forma-1 2022-es mezőnye

Mercedes: Lewis Hamilton, George Russell?/Valtteri Bottas?
Red Bull: Sergio Pérez, Max Verstappen
Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz
McLaren: Daniel Ricciardo, Lando Norris
Alpine: Fernando Alonso, Esteban Ocon
Alpha Tauri: Pierre Gasly, Cunoda Juki?
Aston Martin: Sebastian Vettel*, Lance Stroll*
Williams: Nicholas Latifi*, George Russell?/Valtteri Bottas?/Nyck de Vries?
Alfa Romeo: Kimi Räikkönen?/Valtteri Bottas?, Antonio Giovinazzi?/Théo Pourchaire?
Haas: Mick Schumacher*, Nyikita Mazepin*

* A szerződtetését még nem jelentették be, de nincs más jelölt a helyére.