Vágólapra másolva!
Az autóját pénteken összetörő Max Verstappen és a csupán a 10. helyen záró Sergio Pérez is bizakodó a Belga Nagydíj folytatását illetően. Az időjárás a Red Bull beállítással kapcsolatos döntéseit is meghatározza.

Rosszul végződött Max Verstappen és a Red Bull-istálló számára a Belga Nagydíj pénteki napja, a holland pilóta ugyanis összetört az RB16B-t a második szabadedzés végén. Annyi örömre ugyanakkor lehetett, hogy nemcsak, hogy az első helyen zárta a második tréninget, de az autója viselkedésével is elégedett volt.

Így ért véget Verstappen péntekje

„Nem tudom mi történt, egyszerűen elveszítettem az autó hátulját, kicsit túl nagy alulkormányzottságot kellett korrigálnom, és sajnos nekimentem a falnak – nyilatkozta Verstappen a Sky Sportsnak, majd rátért arra, hogy ennek ellenére jó pénteket zártak. – Az egész napunk jó volt, meglehetősen elégedett voltam vele.

Akárcsak a Mercedes, a Red Bull is megosztotta a munkát két pilótája között, és míg Sergio Pérez nagyobb, addig Verstappen kisebb leszorítóerős csomaggal ment.

A holland elárulta, hogy elégedett volt ezzel a konfigurációval, ezért nem is változtattak rajta a nap során,

viszont „néhány dolgot meg kell fontolunk az időjárás függvényében. Nehéz megmondani, hogy esőben milyenek lehetünk, miután eddig nem mentünk vizes pályán, de szerintem minden nap hasonló lesz a maihoz, úgyhogy biztos nagyon érdekes lesz."

Pérez is elégedett volt Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A második edzést mindössze a 10. helyen záró Pérez is megerősítette, hogy foglalkoztatja őket az időjárás, hiszen vizes pályán nagyobb leszorítóerőre van szükség, de láthatóan nem akart belemenni a részletekbe.

„Az autót jó érzés volt vezetni, van benne potenciál a hétvége további részére. Érdekes lesz látni, hogy mi lesz az időjárással, de várom, szerintem jó időmérőnk lehet. Rengeteg információt gyűjtöttünk ma, holnapra össze kell raknunk a darabkákat és biztosra kell mennünk, hogy jó időmérőnk legyen. Szerintem harcban leszünk a győzelemért, jó a tempónk. Érdekes lesz látni holnap, hogy hol állunk valójában" – összegzett a mexikói.