Vágólapra másolva!
Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indít a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A HUMDA Junior Gokart Challenge néven futó program 6 és 14 év közötti gyermekek számárára jött létre, a jelentkezőket először szimulátoron tesztelik.

Összesen hét helyszínen kutatja a 6 és 14 év közötti tehetséges fiatalokat a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt., amely országjáró körutat szervez. A körút során augusztus 30. és október 30. között egy kamionnal látogatnak el különböző helyszínekre, ahol az autósport iránt érdeklődők próbára tehetik magukat.

A jövő tehetségeinek megtalálása a cél Forrás: HUMDA

A következő helyszíneken és időpontokban fog feltűnni az országjáró kamion:

  • augusztus 30-tól: Kaposvár
  • szeptember 6-tól: Veszprém
  • szeptember 13-tól: Szolnok
  • szeptember 20-tól: Békéscsaba
  • szeptember 27-től: Debrecen
  • október 4-től: Győr
  • október 25-től: Budapest

További információkat és a pontos helyszíneket ITT találja.

A hétköznapok során először szimulátorban, az óra ellen versenyezve bizonyíthatják tudásukat a gyerekek, a legjobb időt elérők pedig a hétvégén, már a valóságban, elektromos gokartokkal mérkőzhetnek meg.

A szervezők emellett szombatonként valódi családi programmal készülnek, kiállításokkal, előadásokkal várják a látogatókat, de lesznek interaktív közeledési élményprogramok, a Fit4Race képességfejlesztő tréningjét is ki lehet majd próbálni, valamint ismert autó- és motorversenyzők részvételével zajló autogramosztás is lesz.

A jövő Talmácsi Gáborait és Michelisz Norbertjeit keresik Fotó: Nagy Bogi - Origo

A HUMDA Junior Gokart Challenge utazó verseny célja az autósport népszerűsítése mellett felhívni a figyelmet a környezettudatosság fontosságára is.

A rendezvénysorozatban kiemelt szerepet kap az elektromobilitás, a gyermekek megismerhetik a hibrid és az elektromos technológiákat, emellett közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi edukáció is zajlik majd a következő két hónapban.

A HUMDA Zrt. egyik legfontosabb törekvése, hogy olyan széles bázisú tehetségkutató és utánpótlásnevelési rendszert hozzon létre, melynek során biztonságos körülmények között, felkészült szakemberek irányításával kóstolhat bele a lehető legtöbb fiatal az autó- és motorversenyzésbe.

„A fiatalok megszólításával nagyobb merítési lehetőséget kapunk és növekszik az esély a jövő tehetségeinek megtalálására – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A HUMDA Junior Gokart Challenge hozzájárul ahhoz, hogy kialakítsuk a sportág számára ideális tömegbázist.

Azokat a fiatalokat keressük, akikből megfelelő tehetséggondozással olyan versenyzők válhatnak, akiknek az egész ország szurkolhat majd a versenypályák szélén és a tévékészülékek előtt. Ha sok fiatal próbálja ki magát a szimulátorban, akkor szakembereink objektív szempontok és mérhető adatok alapján könnyebben döntik el, hogy kik azok, akikkel a jövőben együtt dolgozva komoly célokat érhetünk el.”

A világ legjobbjai (a képen Lewis Hamilton) is gokarttal kezdték Forrás: DPPI/Jacky Foulatier

„Az autó- és motorsport világában sokan azért nem tudják kipróbálni magukat, mert anyagi szempontból túl magas a belépési küszöb. A Junior Gokart Challenge rendezvénysorozaton potenciálisan növelhető a tömegbázis, növelhető az autósport népszerűsége és nagyobb eséllyel lehet megtalálni a jövő bajnokait.”