Vágólapra másolva!
Az Alpine és Fernando Alonso hivatalosan is bejelentette, hogy kihasználja a kétszeres világbajnok szerződésében szereplő plusz egy éves opciót, így a spanyol pilóta jövőre még biztosan a Forma-1-ben lesz.

Fernando Alonso két éves kihagyás után az idei szezonra tért vissza a Forma-1-be, hogy sikerei egykori színhelyén, a a Renault-ból Alpine-ná váló enstone-i istállónál 40 évesen is megpróbálja felvenni a versenyt a legjobbakkal. Visszatérésekor a spanyol pilóta eleve úgy érkezett, hogy a 2021-es esztendő átmeneti év lesz neki és a csapatnak is, és minden erejükkel a 2022-es szabályváltozásokra akarnak koncentrálni. Ennek tükrében nem meglepő, hogy Alonso jövőre is a mezőnyben lesz, de az Alpine azért szükségét érezte hivatalosan is megerősíteni, hogy az eredetileg egy plusz egy éves szerződést aláíró kétszeres világbajnokkal folytatják a korábban többéves megállapodást kötő Esteban Ocon mellett.

Laurent Rossi és Alonso Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Alonso korábban 2003 és 2006, majd 2008 és 2009 között volt a francia istálló tagja, most pedig biztossá vált, hogy 2021 után 2022-ben is az lesz. „Boldogan jelentem be a szerződéshosszabbítást az Alpine F1 Teammel 2022-re – olvashatók Alonso szavai az Alpine közleményében. – Azon nyomban otthon éreztem magam, amint visszatértem ehhez a csapathoz, ahol tárt karokkal vártak vissza. Öröm ismét a sportunk néhány legnagyobb koponyájával együtt dolgozni Enstone-ban és Viry-Chatillon-ban."

A spanyol pilóta lassabb kezdés után egyre inkább felvette a ritmust az idén, és mostanra elmondható róla, hogy hozza azt a szintet, amit 2018-as szezon végi távozásakor tudott. „Az idei mindenkinek egy nehéz szezon, de fejlődést mutattunk csapatként, a magyarországi eredményeink pedig jól példázzák ezt – utalt elsősorban Esteban Ocon hungaroringi győzelmére. – Az idény hátralevő részére még több pozitív élmény megszerzése a célunk, és különösen igaz ez a következő évtől kezdődő időszakra, amikor szabályváltozások lépnek életbe a Forma-1-ben.

Várom az idei szezon hátralevő részét és azt, hogy 2022-ben Esteban oldalán versenyezzem az Alpine csapatban."

Alonso Hamilton ellen a Hungaroringen Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

„Örömmel jelentjük be, hogy Fernando marad Esteban mellett a következő szezonra – nyilatkozta az egy éves opció kihasználásáról Laurent Rossi, az Alpine márkaigazgatója. – Számunkra ez egy tökéletes párosítás, amely a mezőny legerősebbjei közé tartozik. Nagyon kielégítő módon működik a kettősünk, mindkettejükben megvan a nyers tehetség és a sebesség, amely kifogástalan csapatszellemmel párosul. Ez eredményezte az első győzelmünket is. Fernando azóta lenyűgöz minket, hogy az év elején visszatért a sportba.

A Magyarországon nyújtott teljesítménye újabb példája volt annak, hogy mire képes és mindenkit emlékeztetett rá, hogy mennyire képzett pilóta ő."

Rossi meg van győződve róla, hogy az Alpine nagy esélyét jelentő 2022-es szabályváltozások terén nagy hasznot hozhat nekik Alonso látásmódja és tapasztalata, miközben a spanyol „éppolyan éhes a sikerre, mint mi, és mindent megtesz, hogy ez a teljesítményben visszatükröződjön."