Verstappen a soron következő futamon új bajnokságba kezd

Forma-1, Magyar Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the Pitlane during the red flag delay during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 01, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíjjal kezdődően új bajnokságba fog a pontversenyben a vezetést a Magyar Nagydíjon Lewis Hamiltonnak szemben elveszítő Max Verstappen, aki két hazai futamán szerezheti vissza az elsőséget, miközben a jubiláló Hondát is boldoggá teheti.

Azok után, hogy a Brit Nagydíjat még 32 pontos előnyben kezdte Lewis Hamiltonnal szemben, a két versennyel és két kieséssel későbbi nyári szünetet már nyolc pontos hátrányban töltötte Max Verstappen, aki a soron következő két versenyen gyakorlatilag hazai pályán vághat vissza a hétszeres világbajnoknak.

A Hungaroringen is rengeteg volt a holland drukker, de Belgiumban minden bizonnyal még többen lesznek Forrás: Hungaroring

„Jó volt a nyári szünetem, jó volt pihenni néhány hetet és természetesen az is klassz volt, hogy jet skizhettem egy kicsit. Nagyon szórakoztató kint lenni a vízen – nyilatkozta a pontverseny második helyén álló holland az elmúlt két hetéről a Red Bull honlapjának. – Természetesen izgatott vagyok amiatt, hogy visszatérünk Spába, ez a kedvenc pályám, amelyen nagyon klassz vezetni a sok nagy sebességű kanyar és a szintkülönbségek miatt. Azt is várom, hogy lássam a szurkolókat, akik azért érkeznek majd, hogy támogassanak. Klassz lesz ismét annyi narancssárgát látni a lelátókon, különösen azután, hogy tavaly nem lehettek itt."

A tavalyi zárt kapus Belga Nagydíj után az idei versenyre ugyanis már várják a szurkolókat, akiknek a nagy része Verstappent fogja éltetni. És nemcsak Hollandia közelsége miatt számíthat meleg fogadtatásra a Red Bull pilótája, hanem azért is, mert édesanyja révén számára félig ez is hazai pálya, azaz egyfajta bemelegítésként is felfogható a szeptember 5-i Holland Nagydíj előtt.

– utalt a belgiumi versenyhétvégére a holland, aki a július 4-i Osztrák Nagydíjon tudott legutóbb több pontot szerezni Lewis Hamiltonnál.

Mostantól nem nagyon férnek bele a silverstone-ihoz és a hungaroringihez hasonló hétvégék a hollandnak Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Egy spái jó eredmény pedig már csak azért is különleges lenne neki és a Red Bullnak, mert jubileumot ünnepel a csapat, ez lesz ugyanis az 50. közös futama az energiaitalosoknak 2019 eleje óta motort szállító Hondával. „Ez az 50 Hondával töltött verseny mindig is különleges lesz és jó lesz visszaemlékezni rájuk.

– emlékezett vissza a 2019-es Osztrák Nagydíjra Verstappen. – A kezdetektől fogva élveztem velük a közös munkát, mindig is egyenesek voltak és hozták, amit vártunk tőlük. Rengeteg időt töltenek azzal, hogy egyeztetnek a csapattal és velünk, pilótákkal, ami nagyon fontos."

A Honda az év végén kiszáll, azt azonban a versenynaptár várható változásai miatt nehéz megmondani, hogy hány Red Bull-lal közös futamnál áll majd meg a számláló. A japán gyártóval ezzel együtt a továbbiakban is fennmarad a partneri kapcsolat.