Nagyot hibázott Schumacher síbalesete után a korábbi menedzsere

Forma-1, Michael Schumacher, Ferrari, Bahreini Nagydíj 2004, Willi Weber
(dpa) The German F1 world champion Michael Schumacher (left/Ferrari) arrives with his manager Willy Weber at the Bahrain racetrack on Thursday, 1 April 2004. The Formula 1 Grand Prix of Bahrain will take place for the first time this Sunday, 4 April 2004.
Vágólapra másolva!
Willi Weber ovábbra is fájlalja, hogy nem tartozik azok közé, akik meglátogathatják a 2013-as síbalesete óta a világtól elzártan lábadozó hétszeres világbajnokot, Michael Schumacher korábbi menedzsere azonban most először magyarázatot adott arra, hogy a német pilóta családja miért közösítette ki őt.

Augusztus 27-én jelenik meg Willi Weber, Michael Schumacher egykori menedzserének önéletrajzi könyve. A német legenda útját annak pályafutása nagy részében egyengető Weber a kötetben ír arról is, miként élte meg, hogy a hétszeres világbajnok 2013-as síbalesete óta a Schumacher-család tudomást sem vesz a létezérésről, a német RTL-nek pedig most elárulta, mi lehet ennek az oka.

Weber és Schumacher éveken át elválaszthatatlanok voltak Forrás: DPA/AFP/Oliver Multhaup

– utalt Corinna Schumacherre, Michael Schumacher feleségére és a 2013. december 29-én történt síbalesetre a 79 esztendős ex-menedzser a "Benzin im Blut" című kötetben. – Hogy ennyi év után miért vagyok csak egy haszontalan, használt gumiabroncs a feleségének? Hogy miért nem látogathatom meg Michaelt? Hogy miért büntetnek?" – teszi fel a sorozatos kérdéseket.

Azok után, hogy oroszlánrészt vállalt Schumacher F1-be jutásában, majd szinte teljes pályafutása során mellette állt (2010-es visszatérésekor már nem tartott vele), valóban furcsa, hogy a család teljesen elzárkózik tőle, de a jelek szerint erre is van magyarázat. „Hibát követtem el! – jelentette ki az RTL-nek. – Ha korábban tudtam volna, másképp cselekszem.

Weber szerint tehát a Schumacher-család azért orrolt meg rá, mert amikor a legnagyobb szüksége lett volna rá, nem sietett a hétszeres világbajnok segítségére, és nem utazott el a franciaországi Grenoble-be, ahol a korábbi pilótát kezelték. „Ezerszer megbántam már. Újra kellett élnem az egészet és ismét végigmenni a történteken. Nem volt egyszerű. Ha ezt tudtam volna, másképp döntök" – utalt arra Weber, hogy a könyv írása közben feltörtek belőle az emlékek.

Corinna Schumacher a grenoble-i Központi Egyetemi Kórház előtt, 2014. január 3-án Forrás: AFP/David Ebener

Merthogy már egy ideje lezártnak tekinti a Schumacherrel közös fejezetet, egyúttal magát is óvva. „Gyötrelmes állapotban voltam, szenvedtem mint egy kutya. Folyton felszínre törtek az emlékek, mert az emberek egyfolytában erről kérdezgettek. Újra és újra át kellett élnem a szenvedést – emlékezett a baleset utáni időszakra. – De egy idő után, még akkor is, ha Corinna nem engedi, hogy látogassam, húznom kellett egy határt. Képes voltam magam mögött hagyni ezt a fejezetet és nem szenvedni tovább."

Noha abban a belső körben nincs benne, akik meglátogathatják a világtól elzártan élő, továbbra is a felépülésért küzdő legendát, Weber állítja, „egy kicsit természetesen tudok az állapotáról", ugyanakkor nem akar róla beszélni, mert számára semmi sem változott, és még mindig a nyolc évvel ezelőtti Michael Schumacher él az emlékezetében.