Vágólapra másolva!
Lando Norris elárulta, elsősorban azért változtatott közösségi médiás szokásain, mert nem akarta, hogy csupán az F1 bohócaként tekintsenek rá. A McLaren pilótája szeretné megmutatni, hogy idei sikerei mögött kemény munka van.

Lando Norris 2019-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, és rögtön a fiatal szurkolók egyik kedvencévé vált, hiszen rengeteg humoros jelenetnek volt a főszereplője, illetve kiváltója. A brit versenyző a pályán sem vallott szégyent, többször is hatalmas pechje volt, de ezzel együtt is tény, hogy jelentős különbséggel kapott ki akkori csapattársától, Carlos Sainztól. A 2020-as szezonja már jobban sikerült, de a világot akkor sem váltotta meg.

Norris nem akarja, hogy mókamesterként könyveljék el Forrás: Motorsport Images/Steven Tee

A McLaren versenyzője már tavaly is kijelentette, hogy valamelyest szeretne megkomolyodni, mert nem szerencsés, ha félvállról veszi a gyenge hétvégéket. Idén pedig bejelentette, hogy jelentősen lecsökkenti közösségi médiás aktivitását, a Twitter-fiókját például azóta már nem ő kezeli. Norris elárulta, korábban nem sikerült megmutatnia a világnak azt az embert, akit szeretett volna.

– idézi az Autosport a 21 éves pilóta szavait a kezdeti hozzáállásáról. – Csupán jobb emberré akartam válni, és lehetőséget szerettem volna adni, hogy támogassanak és szeressenek engem. Nem akarom, hogy csak mókamesterként tekintsenek rám, vagy olyan srácnak tartsanak, aki nem veszi komolyan a dolgokat, mert én nem ilyen vagyok. Meg szerettem volna mutatni, hogy keményen dolgozom azért, hogy javuljak és jöjjenek azok az eredmények, amelyeket mostanában elérek.”

Norris hozzátette, a sikerek nem jönnek ingyen, ugyanakkor ezt az üzenetet nem sikerült átadnia a követőinek, bár úgy véli, az utóbbi másfél évben azért volt némi javulás e téren. A négyszeres dobogós úgy véli, bizonyos szempontból nem véletlen, hogy a humoros oldala domborodott ki, hiszen a rajongók ezekre a tartalmakra kíváncsiak, de nem volt kibékülve azzal, ahogyan a közvélemény megítélte őt.

– magyarázta. – Az emberek azért posztolják azokat a képeket és videókat, mert megnevettetik őket, és ilyeneket akarnak látni. A kemény munka nem annyira érdekli őket.”

Norris korábban a Twitchen is aktív volt, de mostanában alig közvetít élőben, az utolsó ilyen alkalom július 6-án volt. A brit versenyző szeretné, ha nem csak azok kedvelnék őt, akik ezen a platformon jelen vannak.

Norris döntése bevált, ugyanis idén remek teljesítményt nyújt Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Imádom, hogy a Twitchen van egy szurkolói bázisom, a fiatal nemzedék, ugyanakkor olyan sráccá akartam válni, akit az idősebb generáció tagjai is támogatnak, mivel érettebbnek látnak – mondta. – Olyannak, aki csak jól szeretne teljesíteni, mintsem egy vicces fiúnak, aki gyerekes, mert nem vagyok az.”

Ricciardo: Verstappenhez hasonlóan Norrisban is megvan a sebesség

Norris jelenleg sokkal jobban teljesít, mint a nála sokkal tapasztaltabb csapattársa, Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta korábban közel három évig versenyzett Max Verstappen oldalán, a két pilóta között pedig hasonlóságot és különbséget is lát.

– nyilatkozta a Motorsport.com olasz kiadásának adott interjújában. – A pályán viszont megvan a nyers sebessége, ez idén jól látható Lando esetében. Talán korai még összevetni Maxot és őt, de egészen biztos, hogy nagyon jó [versenyző].”