Vágólapra másolva!
Günther Steiner elárulta, egyenes beszéddel tartja a lelket a Haas szerelőiben, miközben a mezőny végén küszködnek. Úgy véli, a Ferrarival jól alakul a 2022-es autó fejlesztése.

Egyetlen csapat maradt idén a Forma-1 mezőnyében, ami egyelőre nem tudott pontot szerezni, a Mick Schumacher és Nyikita Mazepin révén újoncokkal felálló Haas. Ráadásul, az amerikai istálló helyzetét az is nehezíti, hogy tavaly és idén sem fejlesztették érdemben az autót, így a mezőny végére süllyedtek, ami a szerelők lelkesedését is visszafogja.

Idén a sereghajtó szerep jutott a Haasnak Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

„Tudom, hogy ez kemény munka, és nem működik az, ha odamegyek és elkezdek süketelni nekik. Tudják, hogy ezt nem fogom megtenni. Azt mondom nekik, hogy srácok, hinnünk kell magunkban. Meg tudjuk csinálni, csak jobb autóra van szükségünk – nyilatkozta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a Racer.com-nak. –

A Haas szókimondó csapatfőnöke a GPhíreknek is exkluzív interjút adott a Hungaroringen, amelyben a hozzáállásáról, valamint a szakmai tapasztalatairól is részletesen beszélt. A rutinjára most is szüksége lesz, hiszen hasonló helyzetbe kerültek, mint amikor létrehozták a csapatot. Most alaposan átalakították, a Ferrarival közösen dolgoznak a 2022-es szabályok szerint épülő autón.

A Ferrari egy külön részleget hozott létre a Haas számára Maranellóban, az ottani csapatot a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Simone Resta vezeti. Az amerikai szaklap szerint a tervezőiroda már 90 százalékos kapacitással működik, lényegében

az év elejétől már a Haas 2022-es autóján dolgoznak.

„Abszolút látjuk az előnyét annak, hogy teljesen az új szabályokra koncentrálhatunk – nyilatkozta Steiner. – Ezt már korábban is megtettük, úgyhogy van összehasonlítási alapom. Még 2014-ben és 2015-ben csináltuk ezt, amikor nem volt autónk. Látok jó előjeleket és Simone remek munkát végez azzal, ahogy összeállítja a csapatot Olaszországban.”

Steiner jövőre szeretne előre lépni Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

„Ebből következően visszafogottan optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy jövőre fel tudunk zárkózni. Oda talán nem fogunk visszajutni, ahol 2018-ban voltunk. Nem tudom, remélem, hogy sikerülhet, de még ha ez nem is jön össze, legalább a pontokért küzdhetünk, ahogy a mostani kivételével az összes évben tettük. Véleményem szerint az már siker lenne.”