Vágólapra másolva!
Jean Todt elárulta, együttérez a Red Bull-lal és Max Verstappennel, de szerinte a Lewis Hamiltonnal történt silverstone-i ütközés része a versenyzésnek. Az FIA elnöke örül, hogy két csapat két versenyzője harcol a bajnoki címért.

Bár azóta az igencsak emlékezetes Magyar Nagydíj is lezajlott, a Forma-1-es közvéleményt még mindig foglalkoztatja Max Verstappen és Lewis Hamilton balesete, amiben egyértelműen a holland pilóta és a Red Bull járt pórul. A hétszeres világbajnok ugyanis a 10 másodperces büntetéssel együtt is megnyerte hazai futamát, miközben ellenfelét 51 G-s becsapódás érte, az autó újjáépítése pedig súlyos összeget emészt fel, ráadásul a motor is megsérült.

Verstappen és Hamilton balesete

Ennek következtében rengetegen keveslik a Hamiltonra kiszabott szankció mértékét, és sokak igazságérzetét bántják a történtek. Jean Todt elárulta, ő maga szintén együttérez a Red Bull-lal, ugyanakkor szavai alapján arra lehet következtetni, hogy ő sem adott volna ennél keményebb büntetést Hamiltonnak.

– nyilatkozta az FIA elnöke a Bildnek. – Az emberek néha elfelejtik, hogy Verstappen a leggyorsabb kanyarban szenvedett balesetet, másnap mégis versenyzett volna, ha lett volna futam.”

Todt Hamiltonról és az ítéletről nem beszélt, így az nem derült ki, hogy pontosan mit értett azalatt, hogy „ilyen a versenyzés”. Ez jelentheti azt, hogy versenybalesetnek látta a történteket, de az is elképzelhető, hogy a sportfelügyelőkhöz hasonlóan ő is Hamiltont tartja hibásnak, de a szankció mértékét annak ellenére is megfelelőnek találja, hogy a 36 éves versenyző így is diadalmaskodni tudott.

Todt együttérez a Red Bull-lal, de szerinte ilyen a versenyzés Forrás: F1 TV

Verstappen és Hamilton rivalizálásának eddigi csúcspontja kétségtelenül a silverstone-i baleset volt, de a két versenyző vetélkedése szinte minden idei nagydíjhétvégét izgalmassá tett. A Nemzetközi Automobil Szövetség idén leköszönő 75 éves elnöke elégedett a látottakkal.

– magyarázta. – A szurkolók miatt a négy versenyző még inkább tetszene, de ez még mindig jobb, mint ha egy istálló lenne az élen. Jót tesz a sportnak, hogy ekkora a feszültség.”