Hazai verseny nélkül is vb-címet nyerne a szurkolóknak a Honda

Forma-1, Max Verstappen, Sergio Pérez, Red Bull, Azeri Nagydíj, Honda logo
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 05: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing and Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 05, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szomorúan nyilatkozott a Japán Nagydíj törléséről a Honda és a szuzukai pálya képviselője is, de sikerrel és a következő évi verseny ígéretével próbálták lelkesíteni a szurkolókat.

A koronavírus miatt idén sem tudják megrendezni a Japán Nagydíjat, ami különösen kellemetlen döntés a Hondára és a hazaiak kedvencére, Cunoda Jukira nézve. A japán gyártó hivatalosan idén szerepel utoljára a Forma-1-ben és a Red Bull partnereként az egyéni és a konstruktőri trófeára is hajtanak, Cunoda pedig idén versenyezhetett volna először a hazai szurkolók előtt.

A Red Bull eddig csak egyszer, 2019-ben versenyzett a Hondával közösen a Japán Nagydíjon Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Nagyon kellemetlen, hogy zsinórban második éve lehetetlen megtartani a Forma-1-es nagydíjat Szuzukában. A Hondánál különösen csalódottak vagyunk, mert ez az utolsó év a Forma-1-es projektünkben, és tudjuk, hogy sok rajongó várta már, hogy részt vehessen a rendezvényen” – nyilatkozta Watanabe Kodzsi, a Honda márkakommunikációs vezetője.

A Red Bull-Honda a nyári szünet előtti balesetek miatt egyelőre hátrányban van a Mercedeshez képest

és Max Verstappen is Lewis Hamilton mögé szorult az egyéni pontversenyben, de a különbség nem behozhatatlan, még akkor sem, ha a sérült erőforrások miatt várhatóan Verstappen és Sergio Pérez is rajtbüntetésekre számíthat.

„A 2021-es szezon izgalmas végkifejlet felé tart, és mindent bele fogunk adni, keményen fogunk küzdeni, hogy elérjük a célunkat és a Honda Forma-1-es projektjének végén megnyerjük a világbajnokságokat. Reméljük, hogy a rajongóink továbbra is szurkolnak majd nekünk. Végezetül, a rendezvény főszponzoraként köszönjük, hogy a Mobilityland és a Forma-1 ilyen keményen dolgozott az utolsó pillanatig, hogy próbálják megtartani a nagydíjat.”

Honda és a Red Bull mellett több versenyző és csapat is üzent a japán szurkolóknak

a közösségi médiában, kiemelték, hogy bár idén sem jön össze a találkozást, várják már a következő évi nagydíjat. Így tett Tanaka Kaoru, a pályát működtető Mobilityland elnöke is a japán Autosport Web hasábjain is.

A Honda világbajnoki címre hajt a Red Bull-lal Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

„Nagyon fájdalmas, bosszantó és elkeserítő döntés volt. Arra készültünk, hogy két év után újra megrendezzük az F1-es Japán Nagydíjat, de meg kellett hozni a döntést, hogy töröljük. Óriási erőfeszítéseket tettünk a rendezvény előkészítése érdekében, mert nagyon vágytunk Cunoda Juki hazatérésére, aki hét év óta az első [japán F1-es pilóta] és ez az utolsó éve a Hondának az F1-ben.”

„Nagyon elszomorító döntés lefújni az F1-es Japán Nagydíjat zsinórban a második éve, de ettől a pillanattól kezdve a következő évi versenyre készülünk.”