Megtartják a Sao Paulói Nagydíjat, de a helyiek új dátumot kérnek

Forma-1, Brazil Nagydíj, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
Fans watch Ferrari's German driver Sebastian Vettel powering his car during the qualifying session of the F1 Brazil Grand Prix, at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil on November 10, 2018. (Photo by Nelson Almeida / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy mindenképpen megtartják az idén már Sao Paulói Nagydíjnak nevezett interlagosi F1-es versenyhétvégét, de a helyiek szeretnék, ha a tervezettnél egy héttel később érne oda a mezőny.

Bizonytalanság övezi a Forma-1 idei versenynaptárának alakulását, mivel számos olyan helyszín szerepel a programban, ahol a koronavírus jelenleg nehézségeket okoz és beutazási korlátozások is ellehetetleníthetik a versenyrendezést. A nyári szünet előtt még a csapatfőnökök is válaszra vártak, a Red Bullnál is csak az austini USA Nagydíj megtartására számítottak.

A szurkolók is a helyszínen lehetnek majd Forrás: AFP/Nelson Almeida

A jogtulajdonos és a mezőny számára is jó hír, hogy hétfőn João Doria, São Paulo kormányzója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tavalyi kihagyás után idén mindenképpen megtartják a versenyhétvégét, ennek előkészítése érdekében az eddig piacra dobott 40 ezer és 28 ezer eladott belépő után augusztus 27-től újabb jegycsomagot kezdenek értékesíteni.

Az UOL Grande Premio tudósítása szerint

a Sao Paulói Nagydíjon kötelező lesz a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése,

vizsgálják azt, hogy 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztet vagy kétdózisú oltásról szóló igazolást is elvárjanak a pályára belépő közönség tagjaitól. Ahogy ez, úgy egyelőre a verseny időpontját sem döntötték el.

Az interlagosi hétvége eredetileg 2021. november 5-7. között zajlana, de a helyiek szeretnék, ha egy héttel később, november 12-14. között rendeznék mega Sao Paulói Nagydíjat, ez várhatóan augusztus 26-ig eldől. A promótert képviselő Alan Adler elmondta, hálásak azért, mert Interlagos lesz a harmadik hétvége, ahol sprintfutamot is tartanak.

Adler egyelőre 50 százalékra teszi a dátumváltozás lehetőségét,

de a portál úgy tudja, már biztos, hogy a nagydíjhétvége 2021. november 12-14. között esedékes. Doria azt viszont kijelentette, a verseny törlése már nem lehetséges, ezt csakis „katasztrofális helyzet” esetén tartja elképzelhetőnek, de nem számítanak ilyesmire.

Két év után tér vissza a mezőny Interlagosba Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyon nyugodtak vagyunk az F1 megrendezésével kapcsolatban, már csak a dátumot kell véglegesítenünk, ami egyelőre november 7-e” – jelentette ki. A politikus üzent Jair Bolsonaro elnöknek is, aki korábban 99,9 százalékos valószínűséggel arra számított, hogy a Brazil Nagydíj elköltözik egy új, Rióba tervezett pályára, az viszont végül nem épül meg, és a futam is marad az eddigi helyén.