Az IndyCarba csábítják Albont, ott nem ő lenne a "koszorúslány"

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Alexander Albon, Red Bull
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing looks on from the pitwall during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Indianapolisban járt a hétvégén Alexander Albon, ahol Romain Grosjean csapatfőnöke, Dale Coyne elárulta, foglalkoznak a thai pilóta leigazolásának gondolatával.

A DTM után az Egyesült Államok, az IndyCar felé veheti az irányt Alexander Albon, aki tavaly még a Red Bull F1-es pilótája volt Max Verstappen csapattársaként, de elvesztette az ülést Sergio Pérezzel szemben és úgy tűnik, jövőre nem kap új lehetőséget a világbajnokság mezőnyében. Albon a sportautózás után ismét a formulaautók felé kacsingat.

Albon az USA felé veheti az irányt Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A thai pilóta a múlt hétvégén Indianapolisban járt, ahol az IndyCar mezőnye a belső, európai stílusú nyomvonalon versenyzett, és több istálló képviselőjével is találkozott, egyebek mellett Dale Coyne-nal is, aki Romain Grosjean csapatfőnöke is. A francia pilóta a 2. helyet szerezte meg, Coyne őt és Albont is méltatta a helyszínen.

– idézte a csapatfőnököt az Autosport. – Romain a legjobb értékesítő a számunkra, mert megmutatja, hogy csapatként mire vagyunk képesek, és egyben jól eladja az IndyCart is. Ő és Alex már elég régóta beszélget arról, hogy milyen jó ez a sorozat, mennyire versenyképesek lehetnek ezekben az autókban, mennyire természetes és ösztönös vezetni őket” – mondta.

„Romain elmondta neki, hogy mókás az IndyCarban versenyezni, sokkal kisebb a nyomás, jobb a kapcsolat a csapatok, csapattulajdonosok és a versenyzők között is, és szerintem Alexnek tetszik az, hogy a csapatokat nem úgy alakították ki, hogy legyen egy elsőszámú pilóta, a másik meg a koszorúslány. Ezen ő már keresztül is ment, nem igaz?”

Coyne szerint az IndyCarban nagyobb mozgástér van ahhoz, hogy az autót a pilóta vezetési stílusára hangolják,

és a lehető legtöbbet kihozzanak belőle, ezért a Forma-3, F2 és az F1 után szerinte „friss levegőt” jelenthet a pilótáknak a tengerentúli sorozat. „A kemény munka a pályán és a mérnökök kamionjában zajlik, nem a politikai játszmázás és a nyomásgyakorlás terén.”

Grosjean jól szerepelt Indianapolisban Forrás: Walt Kuhn

A csapatfőnök azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy Albon számíthat-e a sorozatban jelen lévő Honda vagy a Red Bull támogatására, állítása szerint egyelőre nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel. „Egyelőre csak sok emberrel beszélt és élvezte a hétvégét, de ha az a kérdés, hogy a 2022-es szezon kapcsán a látóterünkben van-e, akkor igen, mindenképpen.”