Verstappennek szurkol, de Hamilton bajnoki címére számít a Ferrari főnöke

Forma-1, Francia Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Red Bull, Mercedes
Max Verstappen of Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 27, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto szerint az egyéni világbajnoki címre hajtó Lewis Hamilton és Max Verstappen is remek versenyző, úgy véli, a holland pilóta sikere jót tenne az F1-nek, de a brit győzelmére számít.

Kétesélyessé vált az idei F1-es világbajnokság az egyéni és a konstruktőri értékelésben is. A pilóták világbajnoki címéért Lewis Hamilton és Max Verstappen csatázhat, a konstruktőriben is az ő csapataik küzdenek, a Mercedes a címvédésért, a Red Bull a visszahódításért. A Ferrari idén is kívülállóként figyeli az eseményeket, de Mattia Binotto elmondta a véleményét a versenyről.

Binotto reméli, hogy sokáig tart Hamilton és Verstappen csatája Forrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Ez először is izgalmas csata. Mindketten kimagasló versenyzők és nagyon tehetségesek. Az egyikük ezt már megmutatta, a másik pedig megkérdőjelezhetetlen tempót mutatott már eddig is. Ha fogadnom kellene, szerintem Lewis fog nyerni. Azért mondom ezt, mert szerintem a Mercedes győzni fog, mert erős csapatuk van, ezt az elmúlt években megmutatták.”

A Ferrari legutóbb 2018-ban küzdött a világbajnoki címért, de Fernando Alonso 2014-es távozása óta nem fordult elő, hogy még az utolsó versenyen is volt esélyük a végső sikerre. A Red Bull 2010 és 2013 között zsinórban négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki címet szerzett Sebastian Vettellel, azóta viszont a Mercedes tarol.

A Scuderia 2008-as konstruktőri világbajnoki címe óta csak a Red Bull és a mai Mercedes-csapat adott világbajnokokat a mezőnynek, 2009-ben a Brawn GP, majd a Red Bull, 2014-től pedig folyamatosan a Mercedes győzött, Nico Rosberg 2016-os sikerétől eltekintve mindig Lewis Hamiltonnal. Binotto ezért úgy gondolja, jó lenne már, ha kicsit átalakulnának az erőviszonyok.

– mondta. – Ez azt jelentené, hogy nyitott marad a világbajnokság, izgalmas lesz a csata és olyan szoros is, amilyen csak lehet, mert az jót tesz a shownak is. Én mindig a Ferrarinak drukkolok, de most Maxnak is, mert szerintem jót tenne a sportnak, ha megváltozna a status quo.”

A Ferrari idén csak alkalomszerűen tud beleszólni a két éllovas csatájába Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

A nyári szünetben Hamilton 8 pontos előnnyel vezet, 2014 óta csak egyszer fordult elő, hogy nem Mercedes-pilóta mehetett az élről vakációzni, de ezúttal a két élcsapat nagyon szoros versenyben van, és a Red Bull által elszalasztott lehetőségeket és a váratlan pontveszteségeket látva jó esély van arra, hogy le tudják dolgozni a lemaradásukat.