Vágólapra másolva!
Az Alpine technikai igazgatója, Marcin Budkowski elismerte, hogy szerencsés körülmények kellettek a Magyar Nagydíjon elért győzelemhez, de azért dolgoznak, hogy ezt önerőből is meg tudják ismételni.

Meglepetésre Esteban Ocon, az Alpine versenyzője nyerte meg a 36. F1-es Magyar Nagydíjat augusztus első napján. A francia kézben lévő istállónál természetesen nagy volt az öröm, de a mérnöki stábot vezető Marcin Budkowski tisztában van azzal is, hogy mi áll a sikerük hátterében.

Ocon révén az enstone-i csapat 2013 óta először győzött Forrás: Hungaroring

„Jól tudjuk, hogy nem azért nyertünk, mert mindenkit legyőztünk és gyorsabbak voltunk a többi autónál, hanem azért, mert a körülmények közepette kicsit szerencsések voltunk – ismerte el a Motorsport-Total.com-nak. – Keményen dolgozunk a jövő éven, mert már megízleltük [a sikert]” – tette hozzá.

Az Alpine csapatát idén alaposan felforgatták, távozott Cyril Abiteboul, a feladatait felosztották Laurent Rossi márkaigazgató, Budkowski és a szintén újonnan igazolt Davide Brivio között, ráadásul Daniel Ricciardo helyére a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso érkezett. Ennek ellenére az Alpine messzebb került a konstruktőri világbajnokság 3. helyétől.

„Elszomorító, hogy bár a csapat sokkal jobban dolgozik az idei szezon során, ezt a gyárakban látni is lehet, de a köridőkben nem tükröződik – mondta Budkowski. – Remélem, hogy jövőre már ez is megtörténik és meggyőződésem, hogy ez így lesz. Legyen is így, mert többet akarunk, ennél sokkal többet!”

Noha kritikus versenyző hírében áll, Alonso az Autosportnak kiemelte, hogy

az Alpine csökkentette a lemaradását a Mercedeshez és „néhány más ellenfélhez” képest,

és ugyan a csapat a szerencsés hungaroringi győzelemnek köszönheti, hogy feljött a konstruktőri világbajnokság 5. helyére, de annyira szoros a verseny, hogy a 9. helyig mindenki nagyon összerázódott.

Alonso szerint az Alpine közelített a Mercedeshez Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

„Úgy gondolom, az elvárásunk és célunk az volt az év elején, hogy megismételjük azt, amit a Renault képes volt tavaly elérni, tudva, hogy a Ferrarinak tavaly nagyon furcsa 2020-as szezonja volt, elég gyenge teljesítménnyel. Arra számítottunk, hogy a Ferrari előttünk lesz, de az is igaz, hogy túlságosan lemaradtunk a McLarentől” – összegzett.