Vágólapra másolva!
A britek és a hollandok is attól tartanak, hogy a Belga Nagydíj után esedékes zandvoorti forduló során Max Verstappen szurkolói ismét kifütyülik a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

Éleződik a feszültség a világbajnoki címért küzdő Lewis Hamilton és Max Verstappen között, főleg a kettejük silverstone-i balesete óta. A holland pilóta szurkolói, az Angliában csak „Narancs seregként” (Orange Army) emlegetett rajongók a Hungaroringen ki is fütyülték a hétszeres világbajnokot, akit Verstappen is bírált az ütközés utáni ünneplése miatt.

Hamilton a Magyar Nagydíjon Forrás: AFP/Florion Goga

A történtek miatt felszólalt Hamilton honfitársa, az 1996-os világbajnok Damon Hill is, az F1 Nation podcastban kifogásolta, hogy még a díjátadás során is fújolt a közönség egy része. „Ez felkavaró. Amikor még versenyzett és felzárkózott a 3. helyre, akkor éltették őt. Fogalmam sincs, hogy mi zajlott ott” – mondta Hill, majd később üzent a hollandoknak is.

– kérte. – Azt csinálja, amihez ért, élvezetes és jó [verseny] lesz, hiszen sok hallgatónk van Hollandiából” – tette hozzá. A műsorvezető, Tom Clarkson ugyan nem gondolta, hogy a szurkolók ártó szándékkal nyilvánultak meg, de „kissé elkeserítőnek” nevezte a történteket. „Egek, milyen lesz ez Zandvoortban?” – lamentált.

Önmérsékletet kért a rajongóktól az egykori autóversenyző, jelenleg a Holland Nagydíj sportigazgatójaként dolgozó Jan Lammers is, aki megérti ugyan, hogy a szurkolótáborok között nem mindig lehet átjárás, ettől függetlenül reméli, hogy méltó körülmények közt fogadhatják az F1-et 1985 óta először.

– nyilatkozta a holland NU.nl-nek. – Ez az érzelmekről is szól. Egy Ajax-játékosból nem lehet Feyenoord-játékost csinálni, és fordítva sem. Logikus, hogy mindenkinek megvannak a maga preferenciái, de kezeljük ezt civilizáltan!” – szólított fel.

A Holland Nagydíjon még lelkesebb szurkolás várható Forrás: Hungaroring

„Ezáltal meglephetnénk Hamiltont a sportszerűségünkkel és a vendégszeretetünkkel. Egy hétszeres világbajnokról beszélünk, akit Lionel Messihez és Cristiano Ronaldóhoz lehet hasonlítani. Nagy tapssal kell őket fogadni a stadionban, és nem szabad egy baleset alapján megítélni” – mondta a holland expilóta.