Vágólapra másolva!
Értékes pontokkal tért haza Magyarországról a Williams-csapat, amelynek tesztpilótája második otthonának tekinti Budapestet, de George Russell is szívesen jött, és még nagyobb sikerrel távozott.

Vlogban tekintett vissza a Magyar Nagydíj eseményeire a Williams istálló, ami a verseny elején kialakult káosznak köszönhetően hosszú idő után először szerzett pontot a Forma-1-ben, ráadásul rögtön a konstruktőri világbajnokság 8. helyére ugrott.

Latifi és Russell boldoggá tette az egész csapatot a Hungaroringen Forrás: Williams Racing

A grove-i istállónak hazai idegenvezetője is volt, hiszen a tesztpilótaként dolgozó Roy Nissany második otthonaként tekint Budapestre, kitekintést nyújtott budai otthonából és Halászbástyához, valamint a Mátyás templomhoz is elkalauzolta a nézőket.

Szereti Budapestet és az istálló tehetséges versenyzője, George Russell is. „Menő a versenypálya és gyönyörű a város, mindig örömmel jövök ide” – mondta, miután rögtönzött időjárás-jelentése során nyugtázta, hogy eső várható a Hungaroring térségében.

„A pálya nem tartozik a kedvenceim közé, de hajlamos vagyok elég jól menni itt, úgyhogy kicsit vegyes a kép. A város nagyszerű, kár, hogy nincs több időnk bejárni egy kicsit” – tette hozzá Nicholas Latifi, aki ekkor még nem tudta, hogy folytatódik a jó sorozata a Hungaroringen.

A videó során elsősorban a garázsból és az interjúzónából láthatnak felvételeket a nézők, a csapat szerint pénteken és szombaton a pilóták küszködtek a pályán a magas hőmérsékletek miatt, az időmérőn pedig idén először már a Q1-ben kiestek.

Nissany vasárnapra esőtáncot járt, ezt bevált, megérkezett az égi áldás és káosz alakult ki a rajtnál, a futamot leállították, és addig felszáradt a pálya. A szerelők feszülten figyelték, hogy három év után először mindkét autójuk a legjobb 10 között szerepel, és Latifi-Russell sorrendben a 8-9. helyen zárnak, majd Sebastian Vettel kizárása után a 7-8. helyen értékelték őket. Ez mindkét versenyző számára az F1-es pályafutásuk eddigi legjobb eredménye.

„Igazából, nem tudom, hogy ez honnan jött” – mondta zokogva Russell, majd az örömkönnyei miatt több tévétársaságnak is képtelen volt nyilatkozni, miután a pályafutása során először pontot szerzett a küszködő Williams-csapat színeiben.