Vágólapra másolva!
Viccelődött Lewis Hamilton, amikor arról kérdezték, mit gondolt Toto Wolff rádióüzenetéről, amellyel a Mercedes csapatfőnöke biztatni próbálta a győzelemért küzdő címvédőt.

Hiába rajtolt a pole pozícióból, az üldöző szerepe jutott Lewis Hamiltonnak, miután egy taktikai hiba miatt a brit pilóta kénytelen volt úgy kereket cserélni a második rajt után, hogy az ellenfelei ezt már az újraindítás előtt megtették. Hamilton ezért a mezőny végéről zárkózott fel, és ha nincs Fernando Alonso, alighanem így is megnyerte volna a Magyar Nagydíjat.

Hamiltonnak a mezőny végéről kellett felzárkóznia Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Ez azonban számára elképzelhetetlen volt, még azután is, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke tőle szokatlan módon személyesen üzent neki a rádión.

Wolff elmondta Hamiltonnak, hogy megnyerheti a versenyt, de a hétszeres világbajnok annyira nem hitte ezt el, hogy még a leintés után is csak viccelődött.

„Totónak nagy szíve van, de minden tiszteletem mellett, amikor ezt mondta, úgy voltam vele, hogy bármit is szívnak, a verseny után én is kérek belőle! Az élen álló srácok annyira messze voltak, és még egyszer ki kellett állnom a bokszba, úgyhogy lehetetlennek tűnt utolérni őket” – mondta a brit pilóta, aki utolérte a 2. helyezett, és később kizárt Sebastian Vettelt, de előzni már nem volt ideje.

„Az biztos, hogy amikor az ember kint van a pályán, néha magányosnak érzi magát, és olykor olyan csőlátása van, hogy 10 kör egy fényévnek tűnik. Ilyenkor olyan sok idő eltelik, mintha időutazás lenne, nagyon-nagyon furcsa érzés. Az ember hajlamos elfelejteni, hogy vannak mások is a vonal végén, és jól esik, amikor emlékeztetnek, hogy ott vannak.”

Wolff általában tartózkodik attól, hogy beleszóljon a Mercedes-csapat rádióforgalmába,

meghagyja azt a versenymérnököknek és a stratégiáért felelős James Vowlesnak. A tavalyi, Szahíri Nagydíj után viszont Valtteri Bottasszal megbeszélték, hogy néha jól jön a biztatás a csapatfőnöktől és Wolff ezt a Magyar Nagydíjon Hamilton oldalán is bevetette.

Wolff ritkán szól bele a rádióforgalomba Forrás: Daimler AG/Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

A csapatfőnök a Sky Sports műsorában azt mondta, a rajtbaleset után talán a karma miatt nem érdemelték meg, hogy a legtöbb pontot szerezzék, majd kiemelte Fernando Alonso szereplését, ami ellehetetlenítette Hamilton győzelmét. „Ezt az Alonsót ismerjük, küzdő, és védekezett, ahogy tudott. Megnyerette a versenyt a csapattársával, mert egy-két körrel később utolértük volna őt.”