Verstappen elítéli a Hamiltont támadó honfitársai viselkedését

Forma-1, holland szurkolók, Magyar Nagydíj 2021, szombat
Supporters of Red Bull's Dutch driver Max Verstappen burn flares on the stands during the qualifying session at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 31, 2021, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by DAVID W CERNY / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Holland F1-es szurkolókhoz köthetők a hungaroringi időmérő után Lewis Hamilton ellen irányuló sportszerűtlen jelenetek, viselkedésüket Verstappen sem tartja elfogadhatónak. A Mercedest irányító Toto Wolff szerint ilyesminek nincs helye a sportban, Hamilton nem vette a szívére a történteket.

Sportszerűtlen jelenetek zajlottak a Magyar Nagydíj időmérője után, a kvalifikációt megnyerő Lewis Hamiltont kifütyülték a nézőtérről, amikor kiszállt az autóból. Az előzményt a két héttel korábbi verseny szolgáltatta, ahol a brit egy sok vitát kavaró ütközéssel kiejtette Max Verstappent, a Hungaroringen nagy számban megjelenő holland szurkolók egy része pedig nem lépett túl az ügyön.

Hamilton először úgy fogalmazott, őt feltüzelik ezek a reakciók, majd a televízióban már nem közvetített sajtótájékoztatón úgy, hogy „nem veszi a szívére."

„Valamit biztos jól csinálok, ha az élen végzek."

Hamilton volt a leggyorsabb az időmérőn, de többen tiszteletlenül bántak vele Forrás: AFP/David W Cerny

Főnöke, Toto Wolff szerint „nincs helye a sportban" a fújolásnak, hiába „áradtak túl az érzelmek az elmúlt két hétben". „A lelátók tömve voltak holland szurkolókkal. Senki sem szereti a fújolást, és aki sportolt már versenyszerűen, sosem fogja megérteni, miért fordul elő. A focipályákon is hallani, és most egy narancssárgába borult lelátóról is hallottuk. Ez mutatja, mennyire szenvedélyesek a rajongók."

„Az elmúlt hetek eseményeinek következménye volt ez a reakció. A [silverstone-i] baleset vitákat szült, megosztó volt."

Holland szurkolókkal tömött lelátó a Hungaroringen Forrás: AFP/David W Cerny

Verstappen sem tartja elfogadhatónak, amit egyes honfitársai műveltek. „Nyilván nem volt helyes. Ugyanakkor versenyzők vagyunk, nem szabad hagyni, hogy az ilyesmi megzavarjon. A feladatunkra kell összpontosítanunk, arra, hogy jól teljesítsünk az autóban. Szerencsére sisakot viselünk vezetés közben, olyankor nem hallunk kívülről semmit. Ez kicsit más, mint a többi sportban, szerencsésnek mondhatjuk magunkat" – mondta.

Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas azt nyilatkozta, az érintett nézőknek magukba kellene szállniuk, mert nem érzi sportszerűnek a viselkedésüket.