Vágólapra másolva!
Mivel az idén már újra nézők előtt rendezik a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, a rendőrségre is komolyabb feladat hárul, ezért fokozott ellenőrzésekkel készülnek.

Pénteken reggel 10 óra 5 perckor a Forma-3-as mezőny szabadedzésével hivatalosan is kezdetét veszi a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíj programja. Az idei hungaroringi versenyhétvégét a tavalyival ellentétben pedig már nézők előtt rendezik, várhatóan több tízezren látogatnak majd el a három nap során a mogyoródi dombok között fekvő versenypályára. A rendőrség emiatt fokozott ellenőrzést rendelt el, írja az MTI.

A rendőrség is készül a 36. Magyar Nagydíjra Forrás: SpeedLight Photo Agency/Muranyi Gabor

Fokozott ellenőrzést rendelt el Pest megye rendőr-főkapitánya a gödöllői rendőrkapitányság területére, valamint a gyorsforgalmi utak Pest megyei szakaszaira. A főkapitányság szerdai, a rendőrség honlapján megjelent közleménye szerint

a fokozott ellenőrzés július 29-én 12 órától augusztus 2-án 8 óráig lesz érvényben, azaz a Magyar Nagydíj első napjától a versenyt követő hétfő reggelig.

Az intézkedés a gödöllői kapitányság mellett az M0-s autóút teljes hosszára, az M2, M3, M4, M5, M6 autópályák és autóutak Pest megyei szakaszára, valamint az útszakaszokon lévő parkolókra és pihenőkre terjed ki. Az ellenőrzés célja a közúti közlekedés, a közrend és közbiztonság rendjének fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása - tartalmazza a közlemény.

A bokszlátogatás most kimarad, de tömeg így is lesz Forrás: Hungaroring

Bokszutcalátogatás a nagydíj csütörtöki napján az idén a koronavírus-járvány miatt nem lesz, a belépővel rendelkező nézők pedig csak a védettséget igazoló karszalag birtokában léphetnek be a pálya területére. Ennek átvételéről ITT írtunk korábban.