Vágólapra másolva!
A Red Bull a Brit Nagydíj óta napirenden tartotta Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i balesetének ügyét, a holland pilóta viszont előre tekint, és nem akar részt venni a szócsatában.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb vihart kavart balesete után érkezik az F1-es mezőny a Magyar Nagydíjra, ráadásul a Hungaroringen tovább gyűrűzhet Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i ütközésének ügye, miután a Red Bull élt a felülvizsgálat jogával és új bizonyítékot készül benyújtani a sportfelügyelőknek.

Verstappen maga mögött hagyná a balesetet Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Főnökével, Christian Hornerrel és édesapjával, Jos Verstappennel ellentétben a holland versenyző egy felháborodott Instagram-poszttól eltekintve nem kommentálta a balesetet, a Red Bull hungaroringi futamelőzetesében viszont elmondta, hogyan érzi magát másfél héttel az 51 g-s ütközés után.

„Van persze néhány zúzódásom, de egy ilyen nagy becsapódás után ez normális, viszont már edzem és jól érzem magam. A múlt hétvégén részt vettem egy 24 órás szimulátor-versenyen, ami jó próba volt, hogy kiderüljön, miként reagálok arra, hogy hosszú időt töltök a monitorok előtt egy adott testhelyzetben. Teljesen rendben voltam, ami optimistává tesz a hétvége előtt.”

Horner és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is nyilatkozott az ügyben a silverstone-i futam óta, Michael Masi versenyigazgató pedig állásfoglalásban megtiltotta, hogy a csapatok képviselői külön engedély nélkül felkeressék a sportfelügyelőket. A vita mégis náluk folytatódik, de

Verstappen kijelentette, az ütközéssel kapcsolatos teendőket a csapatra hagyná.

„A médiafelhajtással kapcsolatban nincs sok mondanivalóm, igazából nem akarok ebben részt venni. Én tudom, hogy mi történt Silverstone-ban, hiszen én ültem az autóban és nyilvánvalóan van egy véleményem arról, ahogy a versenyem véget ért, de most csak arra összpontosítok, hogy a pályán a lehető legjobbak legyünk, és a bajnokságban elöl maradjunk.”

Verstappen a 2019-es Magyar Nagydíjon szerezte pályafutása első pole pozícióját Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„A csapat majd foglalkozik a hivatalos ügyekkel és mindennel, amit intézni kell a baleset után, nekem az a dolgom, ami mindig is, hogy a lehető legjobb legyek és próbáljak győzni vasárnap. Élvezem a Hungaroring nyomvonalát és remélhetőleg idén egy kicsit kevesebb akcióban lesz részem a rajtrács felé, miután a szerelők egy kisebb csodát végrehajtva hozták rendbe az autómat a tavalyi versenyre!