Vágólapra másolva!
Érdekes megállapítást tett a Hungaroringgel kapcsolatban Carlos Sainz, a Ferrari pilótája, aki csapattársával, Charles Leclerc-rel egyetemben nem számít arra, hogy megszoríthatják a Red Bullt és a Mercedest.

A győzelemre is esélyes volt a Ferrari a Brit Nagydíjon, Charles Leclerc az utolsó körökig harcban volt Lewis Hamiltonnal, és Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint, ha nem kerül forgalomba, Carlos Sainz is jobb eredményt érhetett volna el a 6. helynél. A Ferrari idén inkább a lassabb pályákon volt sikeres, Monacóban és Bakuban, de Sainz szerint a Hungaroring már nem tartozik ezek közé.

A Ferrari számára a Hungaroring már nem lassú, hanem középgyors pálya Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

„Budapest ezekkel az autókkal igazából már inkább közepes tempójú és gyors pálya – mondta Sainz az Autosportnak. – Elnézve Monacót és Bakut, ott sok a 2-es és 3-as fokozatban bevehető kanyar, de

„Nem hinném, hogy a pálya nagyon kedvező lesz a számunkra, de remek lehetőség, hogy szorosan a Red Bull és a Mercedes mögött legyünk, de a leszorítóerő még mindig mindent visz, és az adatokból láthatjuk, hogy azok a srácok még mindig előrébb vannak. [Silverstone-ban] láthattuk, hogy Lewis [Hamilton] kemény gumikkal gyorsabb volt nálunk, úgyhogy Magyarországon is előrébb kellene lenniük.”

A Ferrari versenyben van a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért a McLarennel, a wokingi csapat egyelőre 15 pontos előnyben van a maranellóiakkal szemben, elsősorban Lando Norris következetes teljesítményének köszönhetően. Ha viszont a Ferrari a lassú pályák után a tempósabb aszfaltcsíkokon is javulna, fordíthatnának.

Idén elsősorban Leclerc révén az időmérőkön, de Silverstone-ban már a futamon is beleszólhatott a Ferrari a Red Bull és a Mercedes küzdelmébe,

a monacói pilóta azonban a Hungaroringen nem számít erre. „Jó dolog optimistának lenni, és szerintem az elmúlt három versenyen nyújtott teljesítményünk után mindannyian szeretnénk azok lenni, de realistának kell maradnunk” – nyilatkozta Leclerc.

Leclerc vezette a Brit Nagydíjat, a Hungaroringen nem számít erre Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Jó hangulatban vagyunk, de úgy érzem, Budapesten túlzás lenne a győzelemre hajtani. Realistaként úgy gondolom, annak is örülök, ha rögtön a két élcsapat mögött fogok szerepelni” – jelentette ki, ez alapján Leclerc elsősorban az 5. helyre hajt majd a hétvégén zajló 36. Magyar Nagydíjon. A Ferrari jelenlegi pilótái egyelőre nem állhattak dobogóra a Hungaroringen.