Alonsónak könnyebb lett volna a McLarennel visszatérni az F1-be

Forma-1, Fernando Alonso, Alpine, Brit Nagydíj 2021, szombat
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso drives during the sprint session of the Formula One British Grand Prix at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 17, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint egykori csapata színeiben nem tartott volna számára ilyen sokáig a visszarázódás a kétéves kihagyása után, de örül neki, hogy mostanra visszatértek nála a vezetés közbeni automatizmusok.

A 40. születésnapját a Magyar Nagydíj csütörtökén ünneplő Fernando Alonso kezd egyre jobb formába lendülni visszatérése után. A kétszeres világbajnok a szezon elején őszintén bevallotta, hogy nem képes a legjobbját nyújtani és javulnia kell, mostanra viszont úgy érzi, hogy ismét automatikusan csinál sok olyan dolgot, ami eddig nem volt magától értetődő a számára.

Alonso egyre jobb, és ezt az eredményei is mutatják Forrás: AFP/Adrian Dennis

Alonso 2019-ben és 2020-ban volt távol az F1-től, mielőtt úgy döntött, hogy a korábbi Renault-istálló színeiben visszatér. 2015-től 2018-ig a McLarennél versenyzett, 2019 elején pedig tesztelt is a wokingiaknál, elmondása szerint pedig megkönnyítette volna a visszarázódást, ha az idén korábbi csapatánál kapott volna ülést. „Jól érzem magam, magabiztosabb vagyok az autóban. Az év elején szükségem volt néhány versenyre, hogy mindenhez hozzászokjak, nem csak ami az F1-et, hanem ami a Renault-t is illeti.

Az első néhány versenyen meglehetősen óvatos voltam, nem akartam nagy hibát véteni" – idézi őt a Motorsport Week.

A spanyol versenyző elárulta, tudatosan nem akart kapkodni és inkább magára, mintsem mások véleményére figyelt, aminek az lett az eredménye, hogy mostanra ugyanúgy tud vezetni, mint 2018-as távozása előtt. „Mindenki azt mondta, «várjuk ki, hogy miként teljesít Fernando a különböző kategóriákban való versenyzés után, és a visszatérés az F1-be nem lesz könnyű, mit gondolsz az új generációról?«, és minden ilyesmi. Hiba nélkül akartam teljesíteni a futamokat és lassan akartam felépíteni az önbizalmamat.

Ennek örülök."

A silverstone-i sprintfutamon produkált rajtja is azt mutatja, hogy ez már a régi Alonso

Alonso számára nem indult ideálisan az idei év, hiszen februárban kerékpározás közben elütötte egy autó, ami miatt műteni kellett az állkapcsát. A baleset ezek után még jó ideig hátráltatta a spanyolt, mostanra azonban már elmúltak az utóhatások, ő pedig hiába lesz pár nap múlva negyven éves, közel fele ennyinek érzi csak magát. „Jól érzem magam. Az év eleji biciklis balesetem után, az első néhány versenyen a visszatérés jelentette stressz mellett

A 40 csak egy újabb szám, de 25-nek érzem magam, úgyhogy álljon bármi is az útlevelemben, nem azt érzem, hogy annyi idős vagyok."