Vágólapra másolva!
Christian Horner elárulta, Max Verstappen már a silverstone-i baleset másnapján igyekezett maga mögött hagyni a történteket, és a jövő hétvégi Magyar Nagydíjra koncentrálni. A holland pilóta az incidens óta először versenyzett, igaz, csak virtuális pályán.

Kétségtelen, hogy még egy hét elteltével is a Forma-1 legforróbb témája Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i balesete, hiszen a csapatfőnökök még az elmúlt napokban is verbális háborút vívtak a médiában. Ugyanakkor lassan mindenkinek túl kell tennie magát az incidensen, ugyanis egy hét múlva már a Hungaroringen fognak versenyezni.

Verstappen már túltette magát a baleseten Forrás: F1 TV

A Red Bullnál mindenképpen erre készülnek, de nyilvánvaló, hogy Verstappennek a legnehezebb, hogy túltegye magát a történteken. Christian Horner azonban elárulta, a 23 éves versenyző már nem foglalkozik a Brit Nagydíj eseményeivel.

– olvasható a Red Bull hivatalos oldalán a csapatfőnök nyilatkozata. – Max nem gondol a silverstone-i eseményekre, és a pályán [mutatott teljesítményével] akar beszélni. Eltökélt, hogy maga mögött hagyja a balesetet, és extra motivációként használja a szezon hátralévő részére, ahogyan mi is.”

Már a baleset pillanatában látszott, hogy Verstappent hatalmas ütés érte, a holland pilótának pedig szüksége is volt a támogatásra. Ezt követően kórházba szállították, amit még aznap este elhagyhatott. Horner elmondta, versenyzője hétfőn sem érezte magát tökéletesen, de már akkor igyekezett a magyarországi futammal foglalkozni.

– jelentette ki. – Hétfőn újra beszéltem vele, és úgy érezte, volt néhány menete Tyson Furyval. Voltak zúzódásai, de szerencsésnek érezte magát, és hálás volt az orvosi csapatnak, ahogyan mindannyian. Már akkor próbálta kiverni a fejéből [az üközést] és a Magyar Nagydíjra koncentrálni, ami igazán Max stílusa.”

Verstappen a virtuális spái 24 órás versenyen indult el

Verstappen egyébként azóta már ismét volán mögé ült, igaz, cikkünk megjelenésének pillanatában nem valós, hanem virtuális versenyen vesz részt, egészen pontosan a spái 24 órás viadalon. A futamnak az iRacing ad platformot, a világbajnoki éllovas pedig a Team Redline színeiben szerepel.