Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel példamutatóan viselkedett csapata balul sikerült hazai versenye után, és ismét megmutatta, mennyire fontos számára a környezetvédelem.

Nem alakult jól az összes brit istálló közül a leginkább hazai pályán versenyző Aston Martin silverstone-i futama. A közvetlenül a pálya tőszomszédságában székelő gárda Lance Stroll révén ugyan szerzett 4 pontot, ám sokkal több is lehetett volna a hazai nagydíjában, hiszen Sebastian Vettel a 6. helyről várta a piros zászlós megszakítás utáni folytatást, a Fernando Alonsóval folytatott csata közben azonban megpördült és tönkretette a saját versenyét. Noha a négyszeres világbajnok újabb hibájával feledhetővé tette ezt a hétvégét saját maga számára, azért így is voltak olyan megmozdulásai, amelyek sokaknak feledhetetlenek maradnak.

Vettel biciklivel érkezett Silverstone-ba

Vettelről köztudott, hogy még ha nem is hangoztatja ezt annyit, lévén nincs jelen a közösségi médiában, igen fontos neki a környezetvédelem és a fenntarthatóság elősegítése. A Brit Nagydíj előtt is részt vett ilyen programokon, Ausztriában pedig diákokkal épített Forma-1-es autó formájú méhhotelt. A négyszeres világbajnok ezután Silverstone-ban is bizonyította, hogy minden lépésével igyekszik óvni a környezetét: a verseny reggelén Tom Chilton (a korábbi F1-es pilóta Max Chilton öccse) brit túraautó-versenyző videózta őt le, amint biciklin igyekszik a pályára, a futam után pedig még elképesztőbb felvételek láttak napvilágot róla.

Emlékezhetünk a 2019-es Magyar Nagydíjra, amely után Vettelnél az csapta ki a biztosítékot, hogy a paddockban dolgozó újságírók óriási szemetet hagytak maguk után és mindenfelé műanyag palackok hevertek. Akkor a négyszeres világbajnok maga is beszállt a szemétszedésbe, de mint az most kiderült, ez nem egyszeri alkalom volt, az Aston Martin versenyzője Silverstone-ban ugyanis egyenesen a lelátóra ment ki, hogy segítsen összegyűjteni a nézők által eldobált hulladékot.

Vettel hatalmas zsákokba gyűjti a Brit Nagydíj nézői által hátrahagyott szemetet

Ami Vettel hétvégéjét illeti, az egészen a vasárnapi futam újraindításáig jól alakult, a 8. helyről rajtolva ugyanis feljött a 6. pozícióba, a második rajt után azonban minden esélyét elveszítette a pontszerzésre, miután Fernando Alonsóval csatázva megpördült a Luffield-kanyar kijáratán. „A hétvége biztatónak tűnt, a problémák nélkül jócskán pontszerző helyen kellett volna végeznem – értékelt. – Nagyon csalódott vagyok, hogy megforogtam a Fernando elleni csata közben. Nem vagyok biztos benne, hogy mi történt, de rosszul mértem fel a helyzetet, elveszítettem a tapadást és megpördültem, aminek következtében visszaestem a mezőny végére."

Vettel szemétgyűjtése képekben

Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke megerősítette, hogy Vettelnek végül a motor túlmelegedése miatt kellett feladnia a versenyt, de ahogyan a német pilóta is fogalmazott, ez már semmin sem változtatott.