Vágólapra másolva!
Nem nyújt kedvező előjelet a Ferrarinak a silverstone-i pálya vonalvezetése, mert a sok gyors kanyar kinyírhatja a gumikat. Carlos Sainz szerint a korábbi példák alapján lehet, hogy gyengén fog szerepelni a csapat.

Noha két pole pozíciót már szerzett a Ferrari 2021-ben, az olasz csapat nem áll dobogós pozícióban a konstruktőri bajnokságban, 19 pont hátrányból loholnak a McLaren után. A hétvégén a Brit Nagydíjjal, Silverstone-ban folytatódik a küzdelem, és az alapfelállás nem kedvez a Ferrarinak, hiszen hasonló melegben és vonalvezetésen Franciaországban nagyon gyengén muzsikáltak, pontot sem szereztek a siralmas gumikopásuk miatt.

A Ferrari gyatrán ment a Francia Nagydíjon Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

Carlos Sainz szerint a csapatnak fel kell készülnie arra, hogy hasonló forgatókönyv vár rájuk. „Ha nem melegednek be Silverstone-ban az első gumik, gyorsan kopnak" – mondta a hivatalos sajtótájékoztatón.

„Ezért említettem sokszor a taktikát, a gumikat. Ismerjük a hiányosságainkat, tudjuk, szenvedhetünk ez ilyen pályákon."

Silverstone lendületes íveit alapvetően szeretik a versenyzők, csak ugyanez a tényező az, ami nagyon megterheli a gumikat, különösen a bal elsőt. A felmelegítésüket segíti, hogy ezúttal nem lesz annyira hűvös a brit időjárás, bár az estére tolt időmérőn és a késő délutáni sprintfutamon már nem lesz 25 fok körüli a hőmérséklet, mint napközben.

Charles Leclerc bízik benne, hogy a Ferrarit elkerülik a nehézségek Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Charles Leclerc rendszerint jó teljesítményt nyújt Silverstone-ban: a dobogóért nem mindig harcoló Ferrarit kétszer a 3., egyszer a 4. helyre hozta be, 2018-ban pedig pontszerző helyről esett ki a Sauberrel.

„Nagyon élvezem ezt a pályát, főleg ezekkel az autókkal a gyors kanyarokat, mint a Maggotts, Becketts, Copse. Szeretem a ritmusát. Ezen a pályán erősen szoktam teljesíteni, reméljük, a hétvégén is így marad" – mondta.

„Reméljük, jó munkát végzünk ahhoz, hogy elkerüljük a hasonló problémákat." Hozzátette, a Ferrari az időmérőn sem ment jól az előző hétvégéken, így ezen is csiszolniuk kell.