Vágólapra másolva!
George Russell kész felvállalni, hogy az F1 történetének legsikeresebb pilótája, Lewis Hamilton oldalán kell szerepelnie, ha a Mercedes őt választja a 2022-es szezonra.

Egyes sajtóértesülések szerint akár már a hétvégén bejelenthetik, hogy George Russell jövőre Lewis Hamilton csapattársaként a Mercedesnél folytathatja a pályafutását. Ezt Russell az F1 Nation podcastban tagadta, azt állította, hogy még nem írt alá semmit és a hétvégén nem terveznek bejelentést, de Valtteri Bottas idei eredményeit látva meglepő lenne, ha nem szavaznának bizalmat a brit tehetségnek.

Russell továbbléphet a Mercedeshez, ha ez így lesz, Hamilton oldalán bizonyíthat Forrás: Williams Racing

Russell nem ismeretlen a Mercedes számára, már 2016 óta együttműködnek versenyzővel, aki 100-nál is több napot töltött a csapat szimulátorában, tesztnapokon is vezette az autót és tavaly őt hívták be, amikor a Szahíri Nagydíjon helyettesíteni kellett Hamiltont. Russell jövőre a hétszeres világbajnok csapattársa lehet, de szerinte neki mindenképpen jót tenne, ha honfitársa oldalán versenyezne.

– jelentette ki az Autocar kérdésére. – Mindenki hisz magában, de én imádnám ezt a kihívást, mert nem lenne rajtam nyomás és én mindenképpen nyernék. Így állnék hozzá. Nem lenne vesztenivalóm, ami szerintem igazán nagyszerű. Sergio Pérez is ilyen helyzetben találta most magát. Nincs rajta nyomás, mert nincs vesztenivalója, úgyhogy csak megy és élvezi, és megmutatja, hogy mire képes.”

Russell tavaly a Szahíri Nagydíj megnyerésére is esélyes volt, de egy bokszutcai baki miatt végül csak pontszerzés jutott neki. Sokan úgy vélték, az, hogy beugróként rögtön vezette a versenyt, arra bizonyíték, hogy Hamilton csak a kimagasló Mercedesnek köszönheti a sikereit, de Russell szerint ennél árnyaltabb a kép.

– összegzett. – Kétségtelen, hogy Lewis az elmúlt évek során a mezőny legjobb autóját kapta, de trükkös körülmények között sem vesztette el a fonalat. Ő az, aki néha elő tud húzni valamit a kalapból, úgyhogy ezek a dolgok összefüggésben vannak. Ha az ember jó pilóta, gyakran támaszkodhat az autójára, és ha jó az autó, az a versenyzőt is kiemeli. Elég félelmetes csomagot alkot [a Mercedesszel].”

Tavaly gyorsan felvette a ritmust a Mercedesszel Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Ettől függetlenül azt mondta, „mindenképpen” felkészültnek érzi magát arra, hogy a Mercedesnél egy élcsapat színeiben küzdjön a sikerekért, miután a Williamsnél eddig két és fél szezon során a mezőny hátsó felében szerepelt, és a grove-i istállóval nem tudott pontot szerezni. Ez azonban nem csorbította az önbizalmát.

„Hiszek magamban és úgy érzem, készen állok arra, hogy győzelmekért és világbajnoki címekért küzdjek. Bahreinban hatalmas kihívás elé állítottak, bedobtak a mélyvízbe, anélkül, hogy felkészülhettem volna vagy mehettem volna az autóval. Messze voltam attól a tempótól, amire képes lettem volna, de így is egész jó munkát végeztem, úgyhogy szerintem felkészültnek érezhetem magam.”