Ocon új alkatrészekkel próbál Alonso nyomába eredni Silverstone-ban

Forma-1, Stájer Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Alpine, Esteban Ocon
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) drives next to Alpine's French driver Esteban Ocon during the first practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on June 25, 2021, ahead of the Formula One Styrian Grand Prix. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
Nincs magyarázata Esteban Oconnak arra, hogy az ígéretes kezdés után miért került gödörbe a szezonja az Alpine-nál. Mióta új szerződést kapott, nem tudja tartani a lépést Fernando Alonsóval.

Nagyot fordult a világ Esteban Oconnal az idei F1-es szezon kezdete óta, hiszen az első öt futam során négy alkalommal pontot szerzett, új szerződést kapott az Alpine-tól, azóta viszont teljesen elnyomja őt rutinos csapattársa, Fernando Alonso. A spanyol pilóta a visszatérése óta sokat javult, Ocon viszont az elmúlt három versenyhétvégén nem tudott pontot szerezni, kétszer ki is esett.

Ocon visszaesett az előző néhány versenyen Forrás: AFP/Joe Klamar

Alonso már 20 pontnál jár, Ocon megállt 12-nél, de a jövő hétvégén esedékes Brit Nagydíjtól szeretne új fejezetet kezdeni. Úgy véli, az Ausztriában történt baleset is a rossz rajtpozíciójának következménye, de Silverstone-ban újra a nulláról építkezve fejlődne tovább, és azt sem zárta ki, hogy az autójával akadt probléma.

– ismerte el. – Látunk néhány dolgot, ami lemaradást okozhat, de nehéz rátapintani, hogy pontosan mi a gond. Nem is nagyon akarunk kiadni információt arról, hogy mi állhat a háttérben, úgyhogy ebbe nem akarok belemenni, de Silverstone-ban frissen indulunk, a lehető legtöbb alkatrészt kicseréljük az autón és remélhetőleg erősebbek leszünk.”

Ocon abban teljesen biztos, hogy technikai probléma is szerepet játszik a gyengélkedésében, mert túl nagynak tartja a lemaradását Alonsóhoz képest. Úgy véli, valami biztosan nem működik jól az autón, de egyelőre nem jöttek rá, hogy micsoda. Egyeztetni fog a csapatával, hogy milyen változtatásokat hajthatnak végre a következő versenyig.

– mondta. – Az biztos, hogy az előző két hétvégén mutatott teljesítmény és a lemaradás nem elég jó szereplés” – ismerte el.

Egyoldalúnak indult a küzdelem az Alpine-nál Ocon javára, de mostanában Alonso a sikeresebb Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

A francia pilóta ugyan bebiztosította magát az Alpine-nal meghosszabbított szerződése révén, de nem jó ómen a számára, hogy Alonso már több fiatal pilóta pályafutását is kettétörte, lényegében csak Lewis Hamilton vészelte át azt, hogy a kétszeres F1-es világbajnokkal egy csapatban versenyzett.