Vágólapra másolva!
Újításokkal próbálja a Mercedes csökkenteni a hátrányát a Red Bull ellen, Andrew Shovlin szerint érdekes fejlesztések érkeznek Silverstone-ba, de Lewis Hamiltont ez elsőre nem dobta fel.

A korábbi, félreérthető nyilatkozatokkal ellentétben a Mercedes újításokkal készül a Brit Nagydíjra, de ezek korábbi fejlesztések eredményei. Andrew Shovlin, a csapat vezető versenymérnöke elmondta, a Mercedesnél „nagyobb frissítéssel” készülnek és „eléggé izgatottá” teszi a stábot, hogy a W12-es új alkatrészekkel lép majd pályára.

Frissítik a Mercedest a Brit Nagydíjra Forrás: Daimler AG/LAT Images/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

„Alig várjuk már, hogy hazai közönség előtt versenyezzünk, nyilvánvalóan sok Lewis-drukker is érkezik, és azon a pályán az autónk eddig jól működött. Van pár napunk, hogy összekapjuk magunkat, elemezzük az eredményeket, és rendbe tegyük az autókat a frissített karosszériával. Optimisták vagyunk, hogy jobb hétvégénk lesz.”

A Mercedes legutóbb a Spanyol Nagydíjat nyerte meg,

bár Lewis Hamilton az Azeri Nagydíjon és a Francia Nagydíjon is küzdhetett a győzelemért, Valtteri Bottas pedig a 2. helyről esett ki Monacóban. A Red Bull Ring viszont nem kedvezett a világbajnoki címvédő autójának, mindkét futamon simán kikaptak a Red Bulltól, de Shovlin szerint ez várható volt.

„Kijelenthető, hogy az évek során Ausztriában mindig küszködtünk – mondta. – Nehéz pálya és úgy tűnik, nem passzol az autónkhoz, próbáljuk megérteni ennek az okait. Silverstone-ban viszont jól szoktunk menni, és Lewis is nagyon élvezi a pályát. Részben a tempós nyomvonal miatt, de a hazai közönség szenzációs szurkolása miatt. Várjuk már, de így is kalandos versenyhétvége lesz.”

Hamilton tavaly három kerékkel is megnyerte az első silverstone-i futamot, a másodikat viszont Verstappen húzta be Forrás: AFP/Andrew Boyers

Hamilton ennél visszafogottabb volt, amikor a Brit Nagydíjra szánt fejlesztésekről kérdezték: „Jön némi apróság, de ez nem fogja eléggé lecsökkenteni a hátrányunkat. Akad még teendőnk” – összegzett a hétszeres világbajnok, és csapattársa, Bottas is finoman fogalmazott. „A terv szerint jönnek új elemek Silverstone-ba, utána viszont azt hiszem, e téren elcsendesednek a dolgok, de a lehető legkeményebben igyekezni fogunk, bár tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk.”