Vágólapra másolva!
A mezőny több mint felének jelenése volt az Osztrák Nagydíj után a sportfelügyelőknél, akik többek között a Sebastian Vettellel összeütköző Kimi Räikkönennek is büntetést adtak.

Már a verseny alatt sem fukarkodtak a büntetésekkel az Osztrák Nagydíj sportfelügyelői, de a leintés után aztán igazán belehúztak a vizsgálódásba, és

a 19 célba érőből összesen 11 pilótát idéztek be meghallgatásra.

Nagy részüket a Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen között az utolsó körben történt ütközés utáni események miatt fenyegette büntetés, de George Russellnek például a finn versenyzővel szembeni védekezése nem tetszett a felügyelőknek.

Vettel belülről próbált elmenni Räikkönen mellett, amikor a finn nekiment

A verseny alatt összesen hét büntetés talált gazdára: Lando Norrist egyszer, Sergio Pérezt pedig kétszer szankcionálták azért, mert egy másik pilótát leszorított, de két 5 másodperces büntetést kapott Cunoda Juki is a bokszbejárat fehér vonalának átvágása miatt. Antonio Giovinazzi és Lance Stroll sem úszta meg, előbbinek a Safety Car-periódus alatti előzésért, utóbbinak bokszutcai sebességtúllépésért kellett felelnie.

Amikor pedig már azt hittük, hogy nem lesz több büntetés, Vettel és Räikkönen összeakadt a verseny utolsó körében, ami miatt dupla sárga zászlós jelzés lépett érvénybe. A felügyelők szerint pedig Carlos Sainz, Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi és Nyikita Mazepin sem lassított le eléggé a kérdéses szakaszon, ezért mindegyiküket beidézték. Velük tarthatott még a baleset miatt behívott Vettel és Räikkönen, valamint George Russell is, akit azért vizsgáltak, mert irányt váltott a négyes kanyar féktávján, miközben az Alfa Romeo világbajnokával szemben védekezett.

A vizsgálatok eredménye az lett, hogy az egyaránt pontszerző helyen kívül végző Latifi és Mazepin kapott csak büntetést a sárga zászló miatt beidézettek közül,

méghozzá nem is kicsit, mindketten 10 másodperces stop and gonak megfelelő 30 másodperces időbüntetésben részesültek, valamint 3 büntetőpont is került a nevük mellé. Ezzel Latifi hatnál, Mazepin pedig ötnél jár a 12 hónapos időszakot figyelembe véve. A többi pilótát a felügyelők felmentették, mondván megfelelően reagáltak a dupla sárga zászlós jelzésre.

Mazepint is megbüntették Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Felmentést kapott Russell is, akinek féktáv alatti irányváltását végül nem találták veszélyesnek, Räikkönen viszont nem úszta meg, és bokszutca áthajtásos büntetésnek megfelelő 20 másodperces időbüntetést kapott Vettel kilökéséért. A felügyelők úgy ítélték meg, hogy az Alfa Romeo versenyzője „rácsukta az ajtót" a németre, ezzel ütközést okozva. Räikkönen is kapott két büntetőpontot, neki ezzel hat egysége van.

Räikkönen egyébként a büntetés ellenére előrébb végzett, mint ahol célba ért, mivel az előtte a 15. helyen befutó Nicholas Latifi nagyobb büntetést kapott nála, így a finn örökölte meg a 15. helyet.

A balesetben érintettek még a felügyelők döntése előtt nyilatkoztak a történtekről, szavaikon pedig érezhető volt, hogy nem akarják kritizálni a másikat. „Nem tudom, hogy mi történt, szerintem félreértés volt. Meg kell néznem és beszélnem kell vele, de biztosan nem volt benne szándékosság egyik oldalról sem" – nyilatkozta Vettel.

„Nem tudom, vissza kell néznem. Nyilván összeértek a kerekeink is kicsúsztunk – konstatálta Räikkönen. – Sajnálatos befejezés volt, de nem sok mindenen változtatott, mivel egyikünk sem autózott pontszerző helyen. Meg kell néznem külső kamerából is. Láttam, hogy ott van, de nem tudom, hogy miként értünk össze, és hogy ő vagy én mozdult-e oldalra. Meg kell néznem."

A felügyelők végül úgy látták, hogy Räikkönen volt az, aki a neki jobb oldalra megjelenő Vettel felé mozdult, miközben az Aston Martin pilótája az ideális ívet követte.