Ecclestone: Hamilton már nem egyértelműen az F1 legjobbja

Forma-1, Lewis Hamilton, Bernie Ecclestone, Mexikói Nagydíj 2015
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 01: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP shakes hands with F1 supremo Bernie Ecclestone as he takes part in the drivers' parade before the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 1, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az F1 korábbi ügyvezetője szerint Lewis Hamilton évekig nagyon szerencsés volt, most viszont inkább Max Verstappent tartja esélyesnek a világbajnoki címre. Jó autóval másoktól is győzelmeket várna.

Visszavonulása óta ritkábban foglal állás a Forma-1 aktuális ügyeivel kapcsolatban Bernie Ecclestone, a sportág egykori első embere, de továbbra is figyeli az eseményeket, és úgy véli, idén már nem kizárólag Lewis Hamiltonról szól a világbajnokság alakulása. A 90 éves üzletember szerint az F1-ben nem csak a legjobb autóra, hanem szerencsére is szükség van a végső sikerhez.

Ecclestone és Hamilton a Mexikói Nagydíjon Forrás: Getty Images/Mark Thompson

„Lewisnak ezek évekig adottak voltak, de most a szerencse nincs mindig a Mercedes és az ő oldalán, viszont azt is el kell mondanom, hogy a Red Bull remek munkát végez” – nyilatkozta Ecclestone a Bildnek, majd méltatta a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappent is, akit tehetségesnek tart, de kiemelte, hogy neki is szüksége van szerencsére és jó autóra.

„Tavaly Bahreinben lehetett látni George Russell esetében, hogy ez milyen fontos. Lewis helyén versenyzett és bár vezetett, egy technikai hiba miatt nem tudott nyerni. Ezt senki sem gondolta volna” – idézte fel. A közvéleményben sokan úgy vélik, hogy Russell tempója bizonyítja, Hamilton már nem a Forma-1 mezőnyének legjobbja, és ezzel Ecclestone is egyetért.

„Nem, nem hiszem, hogy most ő az. A hat élpilóta le tudja győzni Lewist és Maxot, ha megfelelő autót kapnak. Az igazi bajnokokat az különbözteti meg, hogy nehéz helyzetekkel is megbirkóznak. Lewist semmiképpen sem lehet leírni, izgalmas lesz a csata Verstappen és közte” – mondta az üzletember.

Ecclestone kitért a Mercedes szokásos pilótakérdésére is, úgy vélte, Valtteri Bottas megérdemelne egy újabb szerződéshosszabbítást, és nem tudja mire vélni, hogy sokan bírálják a finn pilótát, aki az elmúlt öt szezon során folyamatosan vereséget szenvedett Hamiltontól.

Ecclestone dicsérte Bottast, Verstappent és áttételesen Lando Norrist is Forrás: AFP/Joe Klamar

„Nem értem, miért kritizálják Bottast. Lojális csapattárs és segítő volt Hamilton számára az évek során. Erről nem szabad megfeledkezni és egy ilyen ember mögé csapatként is oda kell állni” – jelentette ki.