Bottas még nem tárgyal, a Mercedes már lehet, hogy döntött a sorsáról

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 01, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerződésének meghosszabbítása után a csapattársa kiléte a legfőbb kérdés a Mercedesnél. Valtteri Bottas és George Russell között kell majd választani.

Újabb két évvel meghosszabbította a szerződését Lewis Hamilton a Mercedesszel, így eldőlt, hogy a hétszeres világbajnok folytatja a pályafutását a Forma-1-ben. Az elmúlt hetekben tett nyilatkozatok alapján erre lehetett számítani, az viszont még kérdéses, hogy ki lesz a brit pilóta csapattársa a világbajnoki címvédő istállónál.

Bottas még nem tudja, mit tartogat számára a jövő Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

Hamilton szerződtetése óta a Mercedes csak egyszer igazolt új pilótát, amikor Nico Rosberg váratlanul visszavonult a 2016-os világbajnokság megnyerése után, akkor Valtteri Bottas érkezett, aki az idei gyenge szezonkezdet ellenére továbbra is Hamilton preferált jelöltje, a Mercedesnél viszont feltűnt a horizonton George Russell is, aki három év után már szeretne továbblépni a Williamstől.

– nyilatkozta Russell a Sky Sportsnak. – Mindig azt mondták, ha hozod az eredményeket, akkor megkapod a jutalmadat, ilyen egyszerű – tette hozzá. – Akármi lesz, jövőre Mercedes-motorral fogok versenyezni. A Mercedes pilótája vagyok, lojális vagyok hozzájuk” – jelentette ki, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy vagy a gyári istálló, vagy a Williams pilótája lesz.

A BBC korábbi F1-es műsorvezetője, Jake Humphrey szombaton egy azóta törölt Twitter-bejegyzésben azt írta, Russell „főállásúként is beszállhat a nagy buliba”, vagyis a tavalyi Szahíri Nagydíj után a Mercedes állandó versenyzője lehet. Ezzel több sajtóértesülés is egybevág, Bottas viszont azt mondja, ő még nem egyeztetett a jövőjéről a Mercedesszel.

– kommentálta Hamilton szerződtetését a Mercedes szombati online sajtóbeszélgetésén. – A magam részéről én épp most szembesültem azzal, hogy már július van és a mostani után csak két versenyt rendeznek az augusztusi szünetig. Hamarosan tárgyalnunk kell, de nem ma, és nem holnap.”

Russell ismét remekül szerepelt az időmérőn, de a Williamsszel még mindig nem tudott pontot szerezni Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

Bottastól megkérdezték, hogy a pletykáknak megfelelően vonzó lehet-e a számára az esetleges visszatérés a Williamshez, főleg, hogy a távozása óta új tulajdonos és új menedzsment érkezett az istállóhoz, ami

szorosabbra fűzi az együttműködését a Mercedesszel, így a remények szerint javulhat a versenyképessége.

„Először szeretném hallani a csapattól, hogy mi a helyzet, mit terveznek, melyik versenyzőt szeretnék az autóban látni most, hogy Lewist bejelentették. Beszélnem kell velük, de a csapatnak kell döntenie. Úgy érzem, hogy még sok-sok év van bennem, élvezem a versenyzést és imádom a Forma-1-et. Az biztos, hogy nincs itt az ideje annak, hogy más autóverseny felé induljak el” – jelentette ki.

„A következő években még nem. Ha nem maradok a Mercedesnél, akkor természetesen más lehetőségeket keresek, de ezen nem most kell gondolkodnom. Jó menedzsmentem van, nem tudom, hogy kapcsolatba léptek-e már másokkal, de nekem nem mondtak semmit. Jól tudják, milyen fontos, hogy a jelenre összpontosítsak és a lehető legjobb eredményt érjük el. Hamarosan eljön ennek is az ideje.”