Vágólapra másolva!
Az év eddigi legmókásabb kihívásában a Red Bull földön és vízen is próbára tette a pilótáit, akik az elegánsnak induló túra során nem győztek nevetni a bizarr feladatokon.

A Red Bulltól nem állnak távol a látványos és meghökkentő akciók, de a legutóbbi dobásuk még náluk sem mindennapi: a Red Bull Racing és az Alpha Tauri két-két pilótáját elutaztatták Salzburgba, a híres Hangar-7 repülőgéphangárba, ahol a Red Bull gyűjteményébe tartozó Cessna 208 Caravannal átreptették őket Stájerország legnagyobb tavára, a Grundlsee-re.

Itt helyi népviseletbe öltözve, Plätte csónakokkal meg kellett szerezniük egy-egy Pinzgauer teherautó kulcsát, majd a hatkerekű szörnyetegekkel árkon-bokron át el kellett jutniuk a Red Bull Ringre, a következő két F1-es nagydíj helyszínére.

A túra során persze újabb feladatok vártak rájuk, egyebek mellett a tehénfejésből is kivették a részüket.

„Őszintén, még sohasem láttam semmit, amit a Pinzgauerhez fogható – mondta Max Verstappen. – Mindig jó érzés Ausztriában versenyezni, idén is lehetőségünk van, hogy kétszer is megtegyük. Ez a hazai nagydíjunk, korábban már megnyertük, remélhetőleg két újabb jó hétvégénk lesz itt” – tette hozzá.

A versenyt valamilyen csoda folytán Pierre Gasly és Cunoda Juki párosa nyerte, pedig Sergio Pérez és Verstappen még a teherautók kulcsát is elcsente előlük, majd ki kellett húzni őket a sárból. Péreznek viszont a legnagyobb nyeremény a nap végi Schnitzel volt. „Nagyon küzdelmes, igen komoly volt – nevetett Pérez. – Ez a Red Bull-féle felkészülés a hétvégére, a legjobb fajtából!”