Vágólapra másolva!
Mick Schumacher a Francia Nagydíj után nyíltan kritizálta Nyikita Mazepint, a Haas csapatfőnöke szerint azonban az orosz pilóta fair volt a kettejük csatájában.

Azok után, hogy Bakuban kis híján összeütköztek, a Haas újonc versenyzőpárosának a Francia Nagydíjon is volt egy csörtéje, amikor a 4. körben Nyikita Mazepin úgy szúrt be Mick Schumacher mellé a négyes kanyarban, hogy a német pilóta kénytelen volt kimenekülni a bukótérbe.

Schumacher a futamot követően nyíltan kritizálta csapattársát az eset miatt, és előrevetítette, hogy a jövőben ő is agresszívabb lesz, főnöke ugyanakkor akárcsak Bakuban, most sem vette elő az oroszt, hanem inkább versenyszituációnak titulálta a történteket.

Schumacher szemszögéből az előzés Forrás: F1 TV

„Hogy őszinte legyek, nem láttam jól, amikor történt, szükségem lenne egy felülnézeti kamerára! – viccelődött Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, amikor pilótái össszecsapásáról kérdezték. –

Mick megpróbálta megelőzni George [Russellt], majd lelassult, miután az előzés nem történt meg, Nyikita pedig megragadta az esélyt a belső íven. Mindkettejükkel beszéltem, mert nem láttam teljesen a képet, és arra a következtetésre jutottam, hogy versenyeztek, de nem történt semmi unfair."

Schumacher már elmondta a véleményét a történtekről, majd hozzátette, hogy nem látják egyformán a dolgokat Mazepinnel. Az orosz pilóta nem részletezte túlzottan az előzést. „Megragadtam a lehetőséget, amikor az felkínálta magát. Szerintem ez jó dolog, mert a mezőny végén nem adódnak túl gyakran lehetőségek. A futam végén sajnos nem volt meg a tempóm” – utalt arra, hogy végül a kemény-közepes stratégiával így is kikapott a közepes-kemény taktikán levő csapattársától.

Mazepin csak kihasználta a lehetőséget Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

„Nem volt a legjobb dolog az alternatív stratégia, csak hogy valami mással próbálkozzunk, mivel sok csapaton kifogott a vártnál nagyobb mértékű gumikopás, a lágyabb gumin pedig nehéz megítélni a gumikezelést. De akárhogy is, volt egy lehetőségem a verseny korai szakaszában, amit megragadtam, később pedig egyszerűen nem volt elég tempóm. Sajnos a közepes gumik nem tartanak sokáig, így végük lett, mielőtt a futam befejeződött volna."