Verstappen: Nem törnék össze, ha nem nyerném meg a világbajnokságot

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Francia Nagydíj
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem a rekordokban méri az eredményességet Max Verstappen. Az F1-es pontverseny éllovasa nem foglalkozik a Lewis Hamiltonnal zajló üzengetéssel, csak élvezi a versenyzést.

A Monacói Nagydíj óta Max Verstappen az idei F1-es világbajnokság éllovasa, a Red Bull pilótája a pályafutása során először áll az élen, de kiélezett küzdelmet vív a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal és bár az előnye jelenleg megnyugtató, Hamilton ennél rosszabb helyzetből is tudott már fordítani.

Verstappen a pontverseny éllovasa Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Verstappen éretten kezeli az idei szezont, a Crash.net-nek adott interjúban elmondta, most, hogy világbajnoki címre esélyes autója van, taktikusabban kell versenyeznie, mert néha a biztos pontszerzés többet ér a kockázatos győzelemnél. Úgy véli, „mindenképpen az idei a legjobb” esélye a vb-címre, de akkor sem fog összetörni, ha végül nem ő nyeri meg a világbajnokságot.

– jelentette ki. – Élvezem azt, amivel foglalkozom és az embernek szerencsésnek kell lennie az életben, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyen, bizonyos korszakok hosszabbak a többinél” – utalt elsősorban arra, hogy a Mercedes 2014 óta töretlenül sikeres.

„Néha kiélezettebb a versenyzés, más csapatok ellen kell küzdeni a bajnoki címért, máskor egy istálló tarol, de ez más sportágakban is látható. Ha az ember rossz korszakban van, nem mondom, hogy b********, de kevesebb esélye van, hogy jó statisztikája legyen. Számomra nem ez határozza meg, hogy ki a valaha volt legjobb versenyző.”

Kiélezett a küzdelem Hamiltonnal Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

„Nem tudom, hogy ki az, talán Graham Hill volt vagy Jim Clark, Michael Schumacher vagy talán Ayrton Senna. Végtére is, ez nem számít, mert a maga nemében mindenki jó. Én csupán annyi versenyt akarok nyerni, amennyit csak tudok. Persze, remélem, hogy világbajnok is leszek, de ha nem, akkor is imádom, amit csinálok és ez a legfontosabb.”

Verstappen a sajtón keresztül idén többször szóváltásba került Hamiltonnal, de szerinte ez csak „egy kis fecsegés mindkét részről, ami teljesen rendben van.”

Úgy vélte, a versenyzőknek hinniük kell a saját képességeikben, megérti, hogy mindenki saját magát tartja a leggyorsabbnak. „Nagyon sok jó pilóta van, akik szerintem szintén nyerhettek volna hét világbajnoki címet – szögezte le. – Élvezem a csatát Lewis ellen, de ez így lenne Fernando [Alonso], Sebastian [Vettel], Charles [Leclerc] vagy Lando [Norrisszal], ha ők ülnének abban az autóban.”