Vágólapra másolva!
Nico Rosberg keményen kritizálta korábbi csapattársát és ádáz ellenfelét a Francia Nagydíj után, Lewis Hamilton pedig reagált erre, és elmondta, miért nem keménykedett a verseny végén az őt az első helyért támadó Max Verstappennel szemben.

Lewis Hamilton ugyan az utolsó előtti körben elveszítette az első helyet és kikapott bajnoki riválisától a Francia Nagydíjon, elmondása szerint nem volt különösebben csalódott a Max Verstappentől elszenvedett vereség miatt, mert a Red Bull összességében gyorsabb volt náluk. A hétszeres világbajnok válaszolt korábbi csapattársa és riválisa, Nico Rosberg kritikájára az első helyébe kerülő előzéssel kapcsolatban, majd elismerte, hogy a két kiállással nyerhettek volna.

Verstappen előzése Hamilton ellen az utolsó előtti körben

„Ez nagyon szokatlan Lewistól. Zárja be azt az átkozott ajtót! Lewis általában a legjobb a test-test elleni küzdelemben, meglep, hogy most meg sem próbált védekezni. Legalább próbálkozzon! Fékezzen később és próbáljon meg ott maradni a külső íven! Ez valahogy most puha volt Lewis részéről" – bírálta Hamiltont a Sky Sports verseny utáni műsorában a 2016-os világbajnok, akinek szavaival a sajtótájékoztatón szembesítették Hamiltont.

A Mercedes világbajnoka pedig higgadtan levezette, hogy miért nem lett volna értelme, ha az agyonkoptatott abroncsokon keménykedik a frissebb gumikon érkező Verstappennel szemben.

„Először is, a belső íven gumitörmelék van, ezért nem akartam, hogy a gumik annál is rosszabb állapotba kerüljenek, mint amilyenben voltak – indokolta meg, hogy miért nem „zárta be az ajtót" majd kitért arra is, hogy miért nem fékezett rövidebbet. – [Verstappennek] nyitva volt a DRS-e, és ha nem előz meg ott, megelőzött volna közvetlenül azután.

Hamilton Bottas és Verstappen csatáját hozta fel példaként, ahol a finn pilóta rövidet próbált fékezni a hátsó DRS-zóna végén, de így rossz pozícióba került a kigyorsításra és a holland ott előzte meg. „Szerintem láttátok, hogy mi történt Valtterivel, aki egyenesen továbbment. Nem volt értelme még rosszabb állapotba hozni a gumikat" – jelentette ki.

Hamilton elismerte, a két kiállás nem lett volna ennyire reménytelen a Red Bull ellen Forrás: AFP/Christophe Simon

Más taktikával nyerhetett volna

Hamilton a futam után elmondta, hogy összességében nem volt meg a tempójuk a Red Bull ellen, de később a sajtótájékoztatón elismerte, hogy „egyáltalán nem számoltunk a két kiállással", és ha megtették volna, akár a győzelem is meglehetett volna. „Biztos vagyok benne, hogy ha utólag megnézzük, és

Persze magam mögött tudtam tartani [Verstappent], de ha nem követ el hibát az egyes kanyarban, akkor valószínűleg végig vezette volna a versenyt."

A hétszeres világbajnok a Red Bull jobb tempója miatt nem is volt annyira csalódott a futam után, mert szerinte most ez volt a reális eredmény. „Egyáltalán nem idegesítő. Szerintem nagyszerű munkát végeztünk. Egyszerűen nem úgy alakultak a dolgok, de nem vagyok rendkívül csalódott. Szerintem a lehető legjobb munkát végeztem, és persze vannak dolgok, amiket csinálhattunk volna kicsit jobban, de összességében az egész hétvégén gyorsabbak voltak nálunk, úgyhogy az eredmény hűen tükrözi a tempójukat."