Vágólapra másolva!
Kevin Magnussen a hétvégén bemutatkozik az IndyCarban, méghozzá korábbi csapata, a McLaren színeiben. Az F1 után a sportautózásra koncentráló dán pilóta Felix Rosenqvist legutóbbi versenyhétvégén elszenvedett balesetét követően kapott meghívást az istállótól, és élt a lehetőséggel.

Felix Rosenqvist az IndyCar idei szezonjának legutóbbi, detroiti dupla fordulójának első versenyén szenvedett balesetet és rohant 100 mérföld/órás sebességgel frontálisan a gumifalnak. Az Arrow McLaren SP svéd pilótája egy éjszakát kórházban töltött, a második futamot pedig kihagyta, a helyén Oliver Askew ült.

A 2019-es Indy Lights-bajnok a soron következő futamon, Road Americán viszont már az Ed Carpenter Racing színeiben versenyez és a biciklis balesetben megsérült Rinus VeeKay-t helyettesíti, a McLarennek így újabb helyettes után kellett néznie, mivel az orvosok nem adtak zöld utat a lábadozó Rosenqvistnek.

Magnussen úgy tervezte, hogy az idén csak sportautózni fog, de az élet közbeszólt Forrás: Getty Images/2021 Brian Cleary/Brian Cleary

Ez a pilóta pedig a Forma-1-ből tavaly kiszorult, az idén főállásban a Chip Ganassi Racinggel az észak-amerikai sportautó-bajnokságban versenyző, ott az IndyCarral közös detroiti versenyhétvégén első győzelmét szerző Kevin Magnussen lett, aki így bemutatkozhat az IndyCarban, nem mellesleg pedig a 2014-es bemutatkozó F1-es szezonja és a 2015-ös Ausztrál Nagydíj után ismét a McLaren színeiben versenyezhet.

„Az IndyCar orvosi csapatának kiértékelése után Felix Rosenqvist nem kapta meg az engedélyt, hogy versenyezzen a hétvégén Road Americán. Felixt a csapat továbbra is támogatni fogja, miközben halad a felépülésével. Felixet a hétvégi versenyen Kevin Magnussen helyettesíti, aki így bemutatkozik az IndyCarban" – áll a McLaren közleményében.

Magnussen a McLaren színeiben második lett a 2014-es Ausztrál Nagydíjon. Akkor még nem sejtette, hogy ez lesz élete egyetlen dobogós helyezése az F1-ben Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

Az F1-ben 119 versenyen induló, legjobb eredményét (egy második helyet) rögtön élete első királykategóriás futamán a McLarennel elérő Magnussen a közösségi oldalán „nagy kihívásnak nevezte", hogy rögtön versenyhétvégén debütál úgy, hogy korábban soha nem vezetett IndyCart, majd hozzátette, hogy „nem mondhattam nemet a lehetőségre."