Vágólapra másolva!
Az utazási korlátozások miatt nem tudna részt venni a neki szánt búcsúvezetésen Romain Grosjean, de a Mercedes fogadkozik, hogy még a nyáron pótolják az egyszer átszervezett eseményt.

Az év egyik megható eseményének ígérkezik a sportban, hogy a halál torkából megmenekült Romain Grosjean vezethet egy világbajnok autót, és nem egy égő roncshalmaz lesz az utolsó emléke a Forma-1-ből. A Mercedes által felajánlott eseményre azonban egyelőre várni kell, mert a globális járványhelyzet másodjára is átírta a terveket.

Grosjean üléspróbán a Mercedesnél Forrás: Mercedes

Eredetileg az volt az ötlet, hogy az F1-ből tavaly kiszálló francia versenyző a Francia Nagydíj idején tegyen meg bemutatóköröket egy 2019-es modellel, ám a bajnokság nyári menetrendje módosult és egy héttel korábbra hozták a viadalt a Paul Ricard pályán. Ekkor az IndyCar naptára miatt Grosjean nem volt szabad, így a közönség előtti tiszteletköröket le kellett mondani, de azt tervezték, hogy a június 29-re időzített tesztnapot megtartják. Kiderült azonban, hogy

a Franciaországban érvényben lévő beutazási korlátozások karanténra köteleznék őt erre a napra,

ezt azonban nem tudta vállalni. A Mercedes már a kis híján tragédiával végződő tavalyi bahreini baleset után jelezte, hogy felajánlják a pilótának ezt az ajándékot, ami mellett kitartanak.

– jelentette be az istálló a Twitteren. – Dolgozunk, hogy a nyáron később megrendezzük a tesztet."

Noha tesztként hivatkoznak az eseményre, annak természetesen nem az a célja, hogy Grosjean fejlesztési munkát végezzen, hanem hogy a legfrissebb emlékei kellemesek legyenek egy F1-es volán mögül.

A pályafutását az IndyCarban folytató versenyző teljesítménye a Forma-1-ben 2013-ban volt a legjobb, összesen tízszer állt dobogóra, győznie sohasem sikerült. A későbbi ferraris lehetőségben bízva hiába igazolt a Haashoz 2016-ban, élcsapat autóját még nem vezethette, a Mercedes ajándékával ez azonban megadatik neki.