Vágólapra másolva!
A koronavírus miatti kényszerszünet után folytatódik a Red Bull világkörüli útja, ezúttal Csehországban és Szlovákiában járt a bemutatóautójuk, és látványos mutatványban vett részt.

Újra útnak indult a Red Bull bemutatókat tartó csapata, ezúttal Csehországban és Szlovákiában járt a 2011-es világbajnoki címeket megnyerő RB7-es a korábbi F1-es futamgyőztes David Coultharddal. Nem maradt el a kihívás sem, Coulthard egy rövid kifutópályán száguldott úgy, hogy a 2018-as Air Race világbajnok Martin Šonka fejjel lefelé repült fölötte az Extra 300 SR repülőgépével.

A Red Bull újabb látványos akciót szervezett Forrás: Red Bull Content Pool

„Az a nagyszerű ebben a filmben, hogy az egész valódi – nyilatkozta Coulthard. – Amikor a repülőgép csak méterekkel száll az RB7-es fölött fejjel lefelé, az igazi, Martin képességeit dicséri. Ilyen egy szakember, aki teljesen ura a helyzetnek” – lelkesedett a Williams, a McLaren és a Red Bull korábbi futamgyőztese.

A repülőpilóta szerint még a vártnál is nehezebb volt összehozni a mutatványt, mert mindkét járműből korlátozott a kilátás. „Ezt úgy oldottuk meg, hogy [Coulthard] elé elhelyeztünk egy apró tükröt, így láthatott engem és előre is nézhetett. Hihetetlen ilyen formációban repülni, plusz nagy rajongója vagyok a Forma-1-nek, így nagyon különleges volt egy autót ilyen közelről látni a pilótafülkémből.”

A Red Bull szokás szerint látványos felvételeket készített, a kiadott klip viszont ezúttal a szórakoztatás helyett inkább a vendéglátók imázsfilmje lett, egyebek mellett a prágai vár, a Károly híd, Pozsony és a poprádi repülőtér is látható, ahogy a 13-szoros futamgyőztes elszáguld a látványosságok környékén.